Eile rääkis Eesti olümpiakoondise sõudja Allar Raja, et teel Lunastaja Kristuse monumenti vaatama nähti laipa. "Arvatavasti oli ta surnud, terve rida püssidega mehi oli ümber. Ei tea, kas oli auto alla jäänud või siis lihtsalt maha kõmmutatud. Võib-olla tõesti mingi hull jooksis teele ette," pakkus Raja. Küsimärgid jäid siis veel õhku.

Veidi hiljem avaldati uudis olümpiaküla lähedal toimunud tapatööst. Nimelt tulistas Daily Maili andmetel Venemaa asekonsul Rio de Janeiros väidetavalt surnuks relvastatud röövli, kes teda autos ründas vahetult pärast olümpiatule möödumist sündmuskohast.

Mootorrattaga röövel lõi puruks autoakna ja üritas relvaga ähvardades röövida käekella Brasiilia juristilt Marcos Cesar Feres Bragalt, kes on Venemaa esinduses asekonsuliks. Mees aga haaras röövlist kinni ja tõmbas ta oma BMW X6-e. Järgnes rüselus, mille käigus asekonsul sai kätte ründaja relva ja tulistas ta kohapeal surnuks. Braga on jiu-jitsu harrastaja, kohalik meedia kirjutab, et röövimiskatse ajal olid autos ka tema naine ja tütar.

Venemaa konsul on diplomaadi osalust intsidendis eitanud ja endiselt ei ole täpselt teada, kas meedia andmed ründaja tapnud inimese isiku osas on täpsed või mitte.

Mahalastud röövli surnukeha lebas teel mitu tundi ja ülisuure tõenäosusega just seda vaatepilti meie sõudjad tunnistasidki. "Võis olla küll see sama mees. Too laip ei tundunud olevat küll mingi liiklusohver," kinnitas sõudjate treener Matti Killing, et koht ja aeg peaksid klappima.

Inimelu ei maksa Brasiilias suurt midagi ja vägivald on suureks probleemiks. Näiteks tunamullu tapeti Brasiilias koguni 60 000 inimest, suur osa neist kaotas elu politsei käe läbi.