Osavõtjaskond on esinduslik nii naistest kui meestest. “Õdedele Šmigunidele pakuvad konkurentsi Saksamaa, Venemaa, Soome ja Ukraina tugevamad,” rääkis võistluste direktor Alar Arukuusk. Kahel viimasel aastal pole Suverulli viiekordne võitja Kristina Šmigun esikohani jõudnud, tunamullu võidutses soomlanna Pirjo Manninen, eelmisel aastal Valentina Ševtšenko Ukrainast, mõlemad on stardis ka tänavu. Seda, kas Julija Tšepalova on suutnud taastada emadusepuhkuse eelse vormi, saab hinnata just Otepääl, sest Saku Suverull on venelanna esimene võistlus pärast lapse sündi.

Meeste hulgas pole eestlane Suverulli poodiumi kõrgeimal astmel seisnud juba kuus aastat. Eesti A-koondisel eesotsas kahekordse võitja Andrus Veerpaluga läheb võidu koju jätmine raskeks ka tänavu, eriti kui esikoht otsustatakse grupifinišis. “Otepääle saabub suusasprinterite absoluutne tipp — maailmameister Thobias Fredriksson Rootsist, olümpiavõitja Tor Arne Hetland Norrast, särtsakas Cristian Zorzi Itaaliast,” loetles Arukuusk. “Lisaks Veerpalule võistleb veel viis suusatajat, kes Suverullil võiduni jõudnud.”

Eelmisel aastal sai esikoha sakslane Andreas Schlütter, veel aasta varem rootslane Per Elofsson. Rootslane Mathias Fredriksson oli parim aastal 1999, slovakk Ivan Batory aastatel 1997-98. Teisel Suverullil 1991. aastal läks võitjakarikas Jari Isometsäle, erinevatel põhjustel meedia tähelepanu tõmmanud soomlane pole sporlaskarjääri lõpetanud ja võistleb samuti Otepääl.

“Kahjuks jäävad Suverullilt eemale rootslased Jörgen Brink ja Anders Södergren, mõlemad on vigastatud. Haigestus ka Val di Fiemme maratonimeister Martin Koukal. Tšehh on ligi 40-kraadise palavikuga voodis ja ei saa Otepääl võistelda. Ülejäänute poolt on nädal enne võistlust kinnitatud lubadust starti tulla,” täpsustas Arukuusk. Naissportlasi astub võistlustulle veerandsada, mehi tuleb starti 60, kokku on esindatud 12 riiki.

Saku Suverull 2003 pidulik avamine toimub reedel, 15. augustil kell 17.30, pärast seda toimub proloog rullsuusatamises (2,7 km). Laupäeva, 16. augusti hommikul toimub murdmaajooks (naised 3 km, mehed 6 km) ja võistluse lõppjärjestus pannakse paika viitstardist rullsuusatamisega (naised 12 km, mehed 20 km) sama päeva õhtupoolikul. Täpse programmiga saab tutvuda võistluste veebilehel http://www.suusaliit.ee.

Võistluskeskus on traditsiooniliselt Tehvandi rullirajal Tordikarbi ümbruses, muutumatu on ka proloogi ja viitstardist rullsuusatamise trass. Küll on pealtvatajatele aga veelgi mugavamaks tehtud alati põneva krossijooksu jälgimine. Seoses Tehvandi suusahüppemäele viiva uue juurdepääsutee valmimisega on muutunud 1,5 km pikkune jooksuring, mis aga loob pealtvaatajatele märksa paremad tingimused kaasaelamiseks. “Hüppemäe tee sildadelt on väga mugav võistlust jälgida. Liikudes kahe silla vahel, on jooksjad nähtaval peaaegu poole trassi ulatuses,” tutvustas Arukuusk.

Vahvat meelelahutust jätkub mõlemal võistluspäeval nii suurtele kui väikestele — Neljakasemäel saab vaadata vanasõidukeid, samas toimub laupäeval ka Mercedes-Benz maasturite ja Schlössle hotell hobuste kiirendusvõistlus ja huvitav maastikulaua kross, reede õhtul selguvad Tehvandi hüppemäel Eesti suvised meistrid meeskondlikes suusahüpetes, väljas on Estrella Lastemaailm ning kaasa saab elada Fredi ja Batonaatori seiklustele Angaari platsil, showlaval pakub muusikalist vaheldust Rein Laaneorg ja ansambel President.