Osalemislubaduse on andnud kaheksa möödunud talvel murdmaasuusatamise MK-sarja kokkuvõttes esikümnesse jõudnud mees- ja pooled esitosinasse jõudnud naissuusatajat, teatas Veiko Ulp ürituse pressiteenistusest BNS-ile.

Tehvandi olümpiakeskusse on võistlema oodata seitset viimasel taliolümpial kuldmedali saanud sportlast, kaheksat Val di Fiemme maailmameistrit ja lisaks veel seitset tiitlivõistluste medaliomanikku.

“Otepääle on tulemas eelmisel hooajal ülekaalukalt MK-sarja võitnud sakslane Rene Sommerfeldt ja teise koha saanud rootslane Mathias Fredriksson. Taas tuleb Andrus Veerpalu ja Jaak Maega rinda pistma Frode Estil, itaallastest ootame Fulvio Valbusat ja Cristian Zorzit,” kinnitas korralduskomitee esimees Alar Arukuusk.

Pikamaasuusatajate au kaitseb Raul Olle kõrval 2003. aasta FIS Marathon Cupi võitja norralane Jörgen Aukland. Starti on tulemas ka kahe viimase talve parim sprinter rootslane Thobias Fredriksson, 50 km distantsi olümpiavõitja venelane Mihhail Ivanov ja maailmameister tšehh Martin Koukal ning kahel eelmisel Suverullil lõpuheitluses teravaimaks osutunud Andreas Schlütter Saksamaalt.

“Naistest püüab oma seitsmendat esikohta Kristina Šmigun, tema peakonkurendiks on jooksurajal väga tugev ukrainlana Valentina Ševtšenko. Jaanuaris võttis Otepää MK-etapil Šmiguni ees võidu sakslanna Claudia Künzel, kes tuleb koos koondisekaaslaste Evi Sachenbacheri ja Manuela Henkeliga taas augustis Eestisse. Venemaa naissuusatajatest on nimekaimad Julija Tšepalova ja Olga Zavjalova,” tutvustas Arukuusk.

Tänavune Saku Suverull algab reedel, 13. augustil kell 17.30, kui toimub 2,7 km pikkune proloog rullsuusatamises. Proloogi paremusjärjestuses starditakse laupäeva, 14. augustil kell 11.00 murdmaajooksule, kus naistel on distantsiks 3 km ja meestel 6 km.

Suverulli tänavused võitjad selguvad 14. augusti õhtupoolikul viitstardist rullsuusatamises, naiste 12 km sõit algab kell 16.25, millele järgneb meeste 20 km võistlus.