Tartu Ülikooli (TÜ) Akadeemiline Spordiklubi ja ülikool on selle lepinguga väga rahul, sest nii korralikku ja põhjalikku lepingut ei ole spordiklubi varem sõlminud, ütles ETAle TÜ Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimees Riho Illak.

Viieaastase lepingu sõlmimine ei ole kahjuks igapäevane, kuigi peaks olema, ütles ETAle Saku Õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel. Tema sõnul kaob ebakindla tuleviku tõttu motivatsioon nii mängijatel kui ka spordiklubi juhtidel, lisaks ei suuda pealtvaatajad kaasas käia meeskondade pidevate nimemuutustega.

Ei Remmel ega Illak soovinud lepingusse kirjutatud summadest rääkida, küll on aga teada, et Tartu Rocki korvpallurite stipendiumide summa järgmiseks hooajaks on 2.830.500 krooni.

Eile õhtul sai TÜ Akadeemilise Spordiklubi juhatuse liige Harry Lemberg kätte Euroopa korvpalliklubide regionaalsete karikavõistluste juhendi. Lembergi sõnul pole veel otsustatud, kas Tartu meeskond selles uues sarjas osaleb, kuid Eesti Korvpalliliidu toetuses oli ta kindel.

Uues sarjas on kolm regiooni, Tartu klubi hakkaks mängima põhja regioonis, kuhu on arvatud peamiselt Skandinaaviamaad ja kunagise Nõukogude Liidu territooriumil asuvad riigid.

Remmeli sõnul võib Saku Õlletehase toetus Tartu meeskonna eduka esinemise korral eurosarjas suureneda, kuid pikaajaline sponsorleping saigi Remmeli sõnutsi sõlmitud seepärast, et Euroopa tasemele ei jõuta ühe aastaga.

Illak lisas, et kui Tartu Rock otsustab osaleda eurosarjas, siis kogunevad sponsorid kokku arutama Euroopasse mineku rahastamist ning korraliku keskmängija palkamist.

Tartu Rocki koosseis järgmiseks aastaks on selgunud ning see jäi suures osas samaks. Mängijatest lahkusid Veljo Vares ja leedulasest keskmängija Rolandas Maciulaitis, lisandusid Ameerikast õpingutelt naasnud Asko Paade ja seni Rocki duubelmeeskonnas mänginud Silver Lepik.

Treeneritena jätkavad Jüri Neissar ja Tõnu Lust, praegu otsitakse korvpallimeeskonnale uut mänedžeri. Illaku sõnul on neil mitu kandidaati, tulevase mänedžeriga peaks leping allkirjastatama kahe nädala pärast.