Saksamaa oli poolfinaalis kogu esimese poolaja jooksul aktiivsem ning üritavam pool, kuid avakolmveerandtunni viimasel minutil määrati nende kahjuks penalti, mis prantslased juhtima viis.

"Olime tegelikult parem meeskond," sõnas nukker Löw mängu järel. "Pingutasime kõvasti, näitasime head kehakeelt, ründasime ning võitsime kahevõitlusi. Meil polnud õnne, et vahetult enne poolaja lõppu meie vastu penalti määrati. Meil olid omad võimalused, kuid me ei löönud väravaid."

Juba kümme aastat sakslasi juhendanud Löwi sõnul ei saanud seekordset allajäämist võrrelda Saksamaa kaotustega 2010. ja 2012. aasta suurturniiridel, kui samuti poolfinaalides jäädi alla vastavalt Hispaaniale ja Itaaliale.

"2010. ja 2012. aastal olid meid alistanud meeskonnad meist lihtsalt paremad; täna polnud meil lihtsalt õnne. Olime Prantsusmaast paremad igas kategoorias peale väravate ja tulemuse."

Sakslased olid hädas ka vigastuste ning mängukeeldudega. "Sami Khedira ja Mario Gomez olid vigastatud, Mats Hummels mängukeelu all ning poole matši peal sai viga ka Jerome Boateng. Neid mängijaid on keeruline asendada, aga ma ei saa oma meestele midagi ette heita - nad tegid kõike, mida ütlesin ning võitlesid imetlusväärselt."