1974. aastast sõidetud Saaremaa ralli jääb tuleval aastal esimest korda ära, sest kahel viimasel aastal Saaremaa Rallit korraldanud Kogula Auto-moto klubi on Rahvusvahelisele Autospordi Liidule kummagi aasta eest võlgu 17.000 krooni, maksmist ootavad ka kalendrimaksud Eesti Autospordi Liidule, kirjutab Meie Maa.

Eesti Autospordi Liidu peasekretär Priit Pallo ütles, et kuigi võistluskalendris on 26.- 27. oktoober reserveeritud, ilmselt Saaremaal tuleval aastal rallit ei toimu.

“Need kuupäevad ei ole Saaremaa rallile,” märkis Pallo. Hetkel pole veel teada, kus rallit sõidetakse, kuid suurt huvi on üles näidanud Pärnu.

Priit Pallo sõnul on ka hiidlased ralli korraldamise vastu huvi üles näidanud. “Nad võiksid ju teha, aga väiksema ralli kui Saaremaal, sest Hiiumaal ei saa teha nii pikka rada,” selgitas Pallo.

“Äri mõttes on välismaalastele ja televisioonile ükspuha, mis saarel ralli toimub. Kui tekib korralik materiaalne baas saab ka korraliku ralli teha.”

Pallo möönis, et kui saarlased raha leiavad, on neil võimalus ralli siiski läbi viia, sest registreerimise viimane tähtaeg on märts.

“Kuid rahvusvahelisse kalendrisse registreerimisega on juba niikuinii hiljaks jäädud,” lausus Pallo.

Saaremaa ralli direktor aastatel 1996-1998 Üllar Seeman ütles ralli ärajäämist kommenteerides, et kui kohalikud ärimehed ja omavalitsused ei ole asjast huvitatud, siis vägisi midagi teha on raske.

“Ega see asi niisama ära ei lõppenud,” märkis Seeman. Kurb, kui üks pikemate traditsioonidega spordiüritus ära jääb, lisas ta.

Kahe viimase aasta Saaremaa ralli direktorilt Tarmo Tassilt ei õnnestunud Meie Maal kommentaari saada.

2001. aastal sõidetakse Eestis seitse rallit: jaanuaris “Eesti talv”, mais “Tallinna ralli”, juunis “Vändra ralli” ja “Valge daami ralli”, septembris “Paide ralli” ja “Lõuna-Eesti ralli”, oktoobrikuu ralli toimumise koht on lahtine.