Aina rohkem tundub, et sakslane Nico Rosberg suudab korrata oma isa 34 aasta tagust saavutust. 1982. hooaja viimasel etapil piisas Keke Rosbergile Las Vegase etapil viiendast kohast, et esimese Soome vormelipiloodina MM-tiitel võita.

Rosbergil on tiitli kindlustamiseks veel kaks võimalust, kuid juba Interlagose ringrajal on kõik tema enda kätes. Matemaatika on Rosbergi jaoks lihtne: esikoht Brasiilias tähendab, et eelmised kaks etappi võitnud Lewis Hamiltonil pole tema vastu enam mingit pääseteed. Mercedese pilootide punktivahe on hetkel 19 punkti ja Rosberg-Hamilton kaksikvõit kasvataks selle 26-punktiliseks.

Kui Hamilton võidab järelejäänud etapid, piisab Rosbergile MM-tiitli kindlustamiseks 32 punktist ehk ühest teisest ja ühest kolmandast kohast. Selline stsenaarium oleks muidugi Hamiltonile eriti valus, sest tähendaks, et kümnest etapivõidust ei piisa talle MM-tiitli võitmiseks.

Enda valus kaotus annab Hamiltonile lootust

Hamilton on Brasiilia etapi eel öelnud, et ta võitleb lõpuni. Britt meenutas ühtlasi, et on ise oma karjääri jooksul konkurendi uskumatu tagasituleku tõttu tiitlist ilma jäänud. 2007. aastal edestas Hamilton kaks etappi enne hooaja lõppu Kimi Räikköneni 17 punktiga, kuid soomlane suutis järelejäänud etapid võita. Debüüthooajal MM-tiitlit jahtinud Hamilton suutis kahelt sõidult hankida vaid kaks armetut punkti, mis ta lõpuks hooaja edetabelis teiseks jätsid.

Kui individuaalarvestuses kahe esimese juurest edasi liikuda, on selge, et Daniel Ricciardo võtab sarja kokkuvõttes kolmanda koha, kuid neljanda koha peale käib veel äge võitlus Ferraride Sebastian Vetteli (187 punkti) ja Kimi Räikköneni (178) ning noore Red Bulli Max Verstappeni vahel.

Red Bullid on Brasiilia etapi eel juba märku andnud, et ootavad võidusõidu ajaks Brasiilia kuulsaid vihmahoogusid, mis võib neile isegi Mercedeste ees väikese eelise anda. Igatahes aitaks vihm nii Red Bullidel kui Ferraridel tiitliheitlust segi lüüa, sest Hamilton on tavaliselt rasketes ilmaoludes Rosbergist edukam olnud. Sel juhul oleneks kõik juba sellest, kui mitu sõitjat suudavad end Hamiltoni ja Rosbergi vahele pressida.

Massa hüvastijätt kodupublikuga

Brasiilia publiku jaoks on nädalavahetusel Rosbergist ja Hamiltonist olulisem nimi Felipe Massa, kes osaleb oma 14 hooaega kestnud karjääri eelviimasel Grand Prix'l. 35-aastase Massa hooaeg Williamsis pole olnud mullusega võrreldav. Kui toona noppis ta kaks poodiumikohta, siis tänavu on tema parimad resultaadid Austraalia ja Venemaa GP-de 5. kohad.

Interlagose ringrada on Massale toonud nii rõõmu kui kurvastust. 2008. aastal tabasid vastastikused emotsioonid teda lausa üheaegselt! Massa võitis kodupubliku ees nii kvalifikatsiooni kui võistlussõidu, kuid Lewis Hamilton suutis hooaja viimaseks sõiduks olnud etapil viienda koha saada, millest piisas, et brasiillase ees ühe punktiga MM-tiitel võita.

Paf-i kihlveoportaalis on Interlagose rajal toimuva võidusõidu peamine soosik Hamilton (koefitsient 1.70) Rosbergi (2.75) ees. Vetteli, Verstappeni ja Ricciardo võidukoefitsient on 12.00. Endiselt on avatud tiitlivõitja ennustus. Kahe variandi hulgast on soosikuroll mõistagi Rosbergil, kelle koefitsient on 1.25. Hamiltoni tiitlivõit tooks panustajale ühe euro asemel 3,65 eurot.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.