Koondis on segu noorusest ja kogemusest, sest kõrvuti uue põlvkonna mängijatega on selles ka 30aastane Hakan Mild, kes mängis juba 1994. aastal pronksmedali võitnud meeskonnas. FC Wimbledoni hingekirjas seisev veteran pole koondises mänginud läinud novembrist saadik, sest on hädas olnud kubemelihase vigastusega.

23 sekka on arvatud ka FC Barcelona kaitsja ja koondise kapten Patrik Andersson, kes peaks pärast 11 nädalat kestnud põlvevigastust lähipäevil taas treeninguid alustama, teatas Sportnet.

Viimased 18 maavõistlust kaotuseta püsinud Rootsi moodustab MMil ühe neljandiku nn. surmagrupist, kuhu kuuluvad veel Inglismaa, Argentina ja Nigeeria.

“Püüdsime koondisse valida erinevat tüüpi mängijaid, et vajadusel mängu käigus taktikat muuta,” iseloomustas Lagerbäck valikut. Söderberg lisas, et Rootsi esmaseks eesmärgiks on MMil mängida kolm väga head mängu. “Kõik peavad kaitses rügama, aga loodame, et oleme võimelised üllatusi valmistama ka rünnakul.”

Enne finaalturniiri algust peavad rootslased veel kaks maavõistlust. 17. mail kohtutakse kodus Paraguayga ja 25. mail Jaapanis kohaliku koondisega. Lennuteekond itta võetakse ette 20. mail. MMil peetakse esimene mäng 2. juunil Inglismaaga.

Rootsi MM-koondis

Väravavahid:
1-Magnus Hedman (Coventry), 12-Magnus Kihlstedt (FC København) ja 23-Andreas Isaksson (Djurgarden).

Kaitsjad:
2-Olof Mellberg (Aston Villa), 3-Patrik Andersson (FC Barcelona), 4-Johan Mjällby (Celtic), 5-Michael Svensson (Troyes), 13-Tomas Antonelius (FC Kopenhaagen), 14-Erik Edman (SC Herenveen), 15-Andreas Jakobsson (Hansa Rostock) ja 16-Teddy Lucic (AIK).

Poolkaitsjad ja ründajad:
6-Tobias Linderoth (Everton), 7-Niclas Alexandersson (Everton), 8-Anders Svensson (Southampton), 9-Fredrik Ljungberg (Arsenal), 10-Macus Allbäck (Heerenveen), 11-Henrik Larsson (Celtic), 17-Magnus Svensson (Brøndby), 18-Mattias Jonsson (Brøndby), 19-Hakan Mild (Wimbledon), Andreas Andersson (AIK), 20-Daniel Andersson (Venezia), 21-Zlatan Ibrahimovic (Ajax), 22-Andreas Andersson (AIK).

Varumängijad:
Christoffer Andersson (Helsingborg), Johan Elmander (Feijenoord), Pontus Farnerud (AS Monaco), Kim Kallström (Djurgarden), Marcus Lantz (Hansa Rostock), Dick Last (Örgryte), Stefan Selakovic (SC Heerenveen).