32-aastane Niklas Högstedt rääkis ajalehele Aftonbladet oma lõpupeo muljetest: "Ma kohtasin mitut ametnikku ja küsisin kõigilt, kas see on õige tee, kuhu minna, kui ma tahan olümpiatulest head pilti saada. Lõpus olin ma ruumis, kus olid mõned asjamehed ning ma arvasin, et nad suunavad mu mujale, aga nad näitasid ainult näpuga ühe ruumi suunas."

"Ma pöörasin ümber ja vaatasin läbi klaasukse, kus sajad sportlased sees olid ja muljetasid. Mõtlesin, et sinna mind küll ei lasta, aga samal ajal ütlesin endale, et kui keegi midagi ei ütle, annan minna!"

Ruumis sees olles tegi Niklas mitmeid selfie'sid ning vestles isegi mäesuusastaari Lindsey Vonniga. Kui mees juba nii kaugele oli jõudnud, otsustas ta ka areenile publiku ette marssima pääseda.

"Keegi ei öelnud midagi. Mul polnud akrediteeringut ega ühegi riigi ametlikku riietust, samuti ei näinud ma eriti korraldaja moodi välja. Mõtlesin, et ma olen idioot, kui ma ei proovi ühegi koondise rivistuses tseremooniale minna. Paljudel inimestel olid akrediteeringud jopede sisse peidetud, seega ma ei arvanud, et see oleks võimatu missioon," jätkas Niklas.

Valis koondise, mille rõivad tema omale sarnanesid

Rootsi koondis mehel enda delegatsiooniga marssida ei lubanud. "Seega ma valisin tiimi, kelle rõivad kõige rohkem minu omadele sarnanesid. Nende delegatsioon oli väike ja kõik ametnikud, kellega ma rääkisin, arvasid, et see oleks päris hea idee. "Muidugi võid sa meiega tulla," ütlesid nad. Pärast seda tahtsid paljud minuga pilti teha ja minu kõrval staadionile jalutada. Ma läksin pundi keskel, seega ükski turvamees ei saanud aru, et mu jope oli pisut teistsugune," rääkis rootslane.

Loo kokkuvõtteks sõnas Niklas, et poleks niisugust möödalaskmist olümpia korraldajate poolt uskunud. "See oli selgelt korraldajate viga. Midagi sellist poleks tohtinud juhtuda. Nagu ma aru sain, siis sportlasi ümbritsesid päris kõrged turvameetmed ning kõik imestasid, kuidas mul õnnestus sisse pääseda. Aga see oli mu reisile ideaalne lõpp ning mälestus kogu eluks," lisas Niklas.