Kalev oli terve tänase kohtumise tagaajaja osas. Avaveerandil jäädi korraks isegi 16-punktilisse kaotusseisu (7:23). Poolajavileks vähendati küll kaotusnumbrid 34:39-le, kuid otsustava veerandi eel juhtis Rock jällegi üsna turvaliselt 9 punktiga.

Kuigi tartlastel kukkusid vigadega välja nii Tanoka Beard kui Marek Doronin ning Janar Talts pidi pikalt mängima nelja veaga, Rock neljandal veerandil enam mängu käest ei andnud.

Otsustaval veerandil tartlaste kangelaseks tõusnud Viktor Sanikidze tõi 19 punkti ja hankis 8 lauapalli. Giorgi Tsintsadze ja Tanoka Beard lisasid vastavalt 14 ja 13 silma. Kalevi resultatiivseim oli John Linehan 19 punkti, 7 lauapalli, 5 resultatiivse söödu ja 5 vaheltlõikega.

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng peetakse sel laupäeval Tartus.


Mängu käik:
IV veerand:
Otsustav veerandaeg algas tartlaste 61:52 eduseisus. Tanoka Beard teeb ründevea, mis on talle viies! Tartlased peavad jätkama Beardi ja Doroninita.
Minut mängitud, Kalev kaotab 54:61.
Janar Talts saab rünnakul neljanda vea.
Kaks minutit mängitud, seis muutumatu (54:61). Rock siiani kuival.
Asko Paade tabab kahest vabaviskest ühe (54:62), Fox kahese - 56:62. Kolm minutit mängitud.
Sanikidze tabab kaks vabaviset, Fox viskab mõlemad vabavisked mööda - 56:64 Rockile. Neli minutit mängitud.
Tartlased on maa-alakaitses. Josh Pace`ile vilistatakse kolm sekundit! Veerandaja keskpaigaks juhib Rock 65:58.
Lyde viskab vaatamata Kullamäe veale palli korvi - 60:65. Rocki peatreener võtab mõtlemisaja. 4.40 mängida.
Tein viib tartlased 67:60 juhtima. Fox tabab üliolulise kolmese - 63:67. 3 minutit mängida.
Tein teeb neljanda vea, Linehan tabab mõlemad vabavisked - 65:67. 2.30 mängida.
Sanikidze viib tartlased 69:65 juhtima. Talts paneb Kangurile kulbi!
Sanikidze tabab mõlemad vabavisked - Rock juhib 71:65. Grusiin toonud 15 punkti. Mängida 2 minutit.
Lyde tabab vabavisked - 67:71. 1.36 mängida.
Sanikidze tabab kaks vabaviset - 67:73 Rockile. 1.13 lõpuni.
Linehan kaotab palli, Sanikidzele tehakse viga ja grusiinil kaks vabaviset. Rock on võidule väga lähedal (seis 73:67). 41 sekundit mängida ja Kalevi mõtlemisaeg.
Sanikidze viskab mõlemad vabavisked mööda!
Kangur tabab kolmese - 70:73 Rockile! 21 sekundit mängida. Visnapuu võtab mõtlemisaja.
Linehan teeb Tsintsadzele vea. Grusiin viskab esimese vabaviske mööda, teine tabab (70:74). 18 sekundit jäänud. Rock võidab 76:70!

III veerand:
Kolmas veerandaeg algas tartlaste 39:34 eduseisus. Doronini ja Tsintsadze kaugvisked viivad tartlased 45:34 juhtima. Mängitud kaks ja pool minutit. Kalevi peatreener Nenad Vucinic võtab mõtlemisaja.
Doronin saab viienda vea! Beardil on siiani neli ja Lyde`il kolm viga.
Viis minutit mängitud, seis 53:41 Tartule. Rock on siiani kahepunktiviskeid tabanud koguni 65%-ga (23/15), Kalev vaid 34%-ga (23/8). Lauas on peal tartlased 23:21.
Kolm minutit mängida, Rock ees 55:44.
Foxi ja Linehani korvid vähendavad Kalevi kaotusnumbrid 49:55-le. Kaks minutit mängida.
59:52 Rockile. Minut mängida kolmandat veerandit.
3. veerandi järel juhib Rock 61:52.

II veerand:
Teine veerandaeg algas tartlaste 26:15 eduseisus. Nate Fox tabab kolmese (18:26), Tanoka Beardi korvide järel Tartu ees 29:18. Mängitud kolm minutit.
Linehani ja Keerlese korvid vähendavad Kalevi kaotusnumbrid 22:29-le.
4-minutilise mängu järel jõuab Kalev nelja punkti kaugusele 27:31.
Sanikidze kaks järjestikust korvi viivad Rocki 35:27 juhtima. Kalevil vastavad Lyde ja Kangur (kaugvise) - seis 35:32 Rockile. Mängida kaks minutit.
Beard toob juba 11-nda punkti - 37:32.
Avapoolaeg lõpuks Rockile 39:34.

I veerand:
Kalev alustas viisikuga John Linehan, Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Nate Fox ja Kevin Lyde. Tartlased saatsid algkoosseisus platsile Tanel Teini, Georgi Tsintsadze, Marek Doronini, Janar Taltsi ja Tanoka Beardi.
Linehan avab kaugviskega mänguskoori - 3:0. Korviderohke avaminuti lõpuks juhib Kalev 5:2.
Tein toob kolmesega tabloole viigi - 5:5. Mängitud kaks minutit.
Teini, Beardi, Tsintsadze ja Taltsi korvide järel pääsevad tartlased 14:6 juhtima. Mängitud neli minutit. Kalev on 6-st vabaviskest tabanud vaid 2.
Doronini, Beardi ja Tsintsadze korvid suurendavad Rocki edu juba 16-le punktile 23:7! Kalev on juba kolm minutit kuival.
Linehan tabab kaugviske ja vähendab vahe 10:23-le. Mängida kaks minutit. Doronin teeb rünnakul oma kolmanda vea.
Lyde tabab kolmese! Seis 23:14 Rockile.
Avaveerand lõpuks Rockile 26:15

Mängu eelvaade:
Kalev ja Rock on sel hooajal omavahel mänginud juba viiel korral. Neist kohtumistest kolm on võitnud Kalev, sealhulgas ka mõlemad Balti liiga arvestusse läinud mängud.

BBLi veerandfinaal mängitakse kahe võiduni. Esimene ja vajadusel kolmas kohtumine toimub Tallinnas, teine Tartus.

John Linehan versus Georgi Tsintsadze

Mitmed korvpallispetsialistid on pakkunud, et selles seerias saab otsustavaks just meeskondade mängujuhtide, John Linehani ja Georgi Tsintsadze, suur vastasseis. Rock soovib nimetatud seeria enda kasuks kallutada, peab nende grusiinist mängujuht kindlasti suutma hakkama saada mängimisega Linehani võimsa surve all, tavalisest vähem patustama pallikaotustega ning suutma oma meeskonna rünnakuid kaine mõistusega ohjata, kirjutas basket.ee oma nädala eelvaates. Linehani puhul jällegi on suurimaks küsimärgiks, kuidas peab vastu tema tervis, kas ta nõrgavõitu põlved lubavad kõigis mängudes maksimaalselt pingutada.

Meeskondade nn „mustadeks hobusteks“ võib nimetatud seerias pidada Rait Keerlest ja Viktor Sanikidzet. Mõlema mehe roll ja vastutus on läbi hooaja pidevalt kasvanud ning viimastes kohtumistes on nende panus võiskondade edusse olnud olulise suurusega. Ilmselt saab see nii olema ka selles seerias.

Kuid huvitavaid võitluspaare ning küsimusi on veelgi. Kas seni suhteliselt kahvatu hooaja teinud kogenud mängumehed Valmo Kriisa ja Tanel Tein leiavad uue hingamise? Kuidas lõppevad pikkade meeste (Kevin Lyde vs Tanoka Beard ning Nate Fox vs Janar Talts) omavahelised jõukatsumised? Kas Marek Doronin suudab ohjeldada Kristjan Kangurit? Kumb vendadest Sokkudest peale jääb? Kas Silver Leppik ja Gregor Arbet leiavad kindluse kaugvisetel?

Kas oma mängustiililt täiesti erinevad, kuid oma rollidelt mõneti sarnased Josh Pace ja Gert Kullamäe suudavad pingilt tulles mängu muutust tuua ja otsustavatel hetkedel oma meeskonda aidata? Igatahes põnevust jagub ning nagu alati on oodata erakordselt tulist ning loodetavasti ka äärmiselt tasavägist lahingut.

Tulemas kompromissitu lahing

Korvpalliasjatundja Aivo Erkmaa ennustab, et tulemas on kompromissitu lahing. "Balti liiga veerandfinaalis pean Kalevit kergeks favoriidiks, mulle tunduvad nad motiveeritumad. Lisaks on neil pikem vahetusmängijate pink."

"Samas usun, et tuleb tõeline ja kompromissitu lahing. Mõlemal meeskonnal on väga palju kaalul," lisas Erkmaa Delfile.

Paari võitja pääseb edasi Final Four'i, kus tuleb poolfinaalis vastamisi astuda Kaunase Žalgirisega.

Vucinic: me pole leedulastest nõrgemad

Kuigi Kalev/Cramo jäi Leedu tippklubidest põhiturniiril maha, peab peatreener Nenad Vucinic oma meeskonda Lietuvos rytase ja Žalgirisega samale tasemele kuuluvaks.

„Usun seda, arvan, et oleme seda ka tõestanud,” lausus Vucinic Eesti Päevalehele. „Hooaja alguses kaotasime võõrsil Žalgirisele, kus siis tegid veel kaasa ka välisässad, vaid nelja punktiga. Kodus alistasime nad suurelt. Lietuvos rytasega kodus mängides jõudsime viimasel veerandil järele, aga algus läks käest. Ka Vilniuses võitlesime nendega võrdselt.”

Tänane kohtumine Saku Suurhallis algab kell 19:00. Piletid müügil kohapeal hinnaga 150.- ja 100.-

Tänasest kohtumisest teeb teleülekande Viasat Sport Baltic. Mäng on kuulatav ka Vikerraadio koduleheküljel. Delfi annab käesoleva artikli all mängu käigust operatiivselt ülevaate.