Mõlemal klubil on eurosarjade teises faasis võiduarve avamata, aga lihtne ei saa see olema ka sel nädalal, sest tartlased sõidavad külla Krasnojarski Jenisseile ning Siim-Sander Vene koduklubi kohtub võõrsil Euroliiga tiitlikaitsja Madridi Realiga.

Tartlaste vastane pole kuu aega võidurõõmu maitsnud

Rock vajab hädasti võitu, et säilitada väikenegi edasipääsulootus FIBA Euroopa karikasarja R-vahegrupist, ent sama võib öelda ka Jenissei kohta, sest mõlemal klubil on tabelis kaks kaotust. Pole üllatav, et koefitsientide alusel on soosikuks kodumeeskond – Venemaa klubi võidukoefitsient on 1.25, Rockil 3.70.

Eestlastele pole Krasnojarski tiim muidugi tundmatu suurus, sel hooajal kohtus BC Kalev/Cramo miljonilinna klubiga juba kolmel korral. FIBA Euroopa karikasarja alagrupis jäi Jenissei kahel korral peale, ent VTB Ühisliiga mängus said kalevlased Tallinnas magusa võidu. Jenisseil on VTB liigas kirjas 5 võitu ja 10 kaotust ning Kalev/Cramost ollakse vaid ühe võiduga eespool.

Jenissei maitses viimati võidurõõmu üle kuu aja tagasi, pärast 10. detsembrit on kirjas kuus järjestikust kaotust erinevates sarjades. Rock on küll sama aja jooksul saanud kolm võitu Rapla AVIS-e, TTÜ ja Pärnu Sadama üle, aga kaotanud mõlemad eurosarja mängud ja Eesti karikafinaali.

Moskva CSKA võõrustab FC Barcelonat

Neljapäeval võtab korvpallinädala teatepulga üle Euroliiga, kus vahegruppides toimuv kolmas voor pakub spordisõpradele vähemalt kaks eeldatavat tippmängu. Kuigi E-alagrupis kohtuvad omavahel liidrid, siis hoopis suuremat tähelepanu võib neljapäevaste mängude seas saada Moskvas toimuv matš, kus kohalik CSKA võõrustab FC Barcelonat!

Ehkki mõlema klubi viimased Euroliiga üldvõidud jäävad enam kui viie aasta taha, ollakse siiski peaaegu püsikliendid liiga Final Four-is ja sel sajandil koguni neljal korral seal ka poolfinaalis vastamisi oldud. Soosikuks on sel puhul CSKA, kelle võidukoefitsient on 1.30, samas kui Barcelonal on see 3.55.

Vahegrupimänge alustasid mõlemad kaotusega – CSKA jäi alla BC Himkile ja Barcelona Pireuse Olympiacosele. Nädal tagasi naasti aga võimsalt võitude teele, kui venelased said jagu Madridi Realist 14 punktiga ja Kataloonia klubi alistas Himki 17 silmaga. Moskvas võib oodata resultatiivset kohtumist, sest mõlemad meeskonnad kuuluvad Euroliiga resultatiivsuse esiviisikusse, CSKA koguni juhib seda tabelist ülivõimsa 91,3 punktiga mängus.

Neljakordne võitja teeb peatreeneridebüüdi

Kahe vooru järel on vahegruppides vaid kolm kaotuseta meeskonda ja neljapäeval lähevad kaks neist Istanbulis vastamisi. Kohalik Fenerbahce on muidugi soosik (võidukoefitsient 1.33), aga Krasnodari Lokomotiv Kuban (3.40) kindlasti üllatusvõimeline. Eriti, kui neil on väljakule saata kahe viimase nädala Euroliiga MVP, Malcolm Delaney.

Siim-Sander Vene koduklubi sõidab külla tiitlikaitsja Madridi Realile uues olukorras – Žalgiris vallandas peatreener Gintaras Krapikase ja nii teeb omalaadse debüüdi Euroliigas mängijana neljal korral selle sarja tšempioniks kroonitud Šarunas Jasikevičius. Leedu liigas sai legendaarne tagamängija küll võiduka alguse, aga mängida Reali vastu võõrsil pole kindlasti sama lihtne.

Koefitsiendid räägivad selget keelt, sest Reali võidule panustades raha peaaegu tagasi ei saakski (1.03), samas kui Žalgirise võidukoefitsient on 16.00! Lisaks tõsiasjale, et endine FC Barcelona staar Jasikevičius läheb treenerina Reali vastu, on põnev ka Hispaania klubis mängiva Jonas Mačiulise ja Žalgirise tagamehe Martynas Pociuse platsiletulek – mõlemad astuvad vastu oma endisele klubile.