“Ma olen 99 protsenti veendunud, et olen malelegendi vastu mänginud,” ütles Short ajalehele The Sunday Telegraph. “See oli pööraselt põnev.”

Fischer võlus kogu maailma, võites 1972. aastal Reykjavikis Boriss Spasskit ning kadudes seejärel kuni 1992. aastani, kui ta Jugoslaavias uuesti Spasskiga mängis. Fischer võitis ka selle matši ja kadus uuesti, kuna USA võimud süüdistasid teda Jugoslaavia-vastaste sanktsioonide rikkumises. Pärast seda on ta taas avalikkusest eemale hoidnud ning tema elupaik pole teada, kuigi Telegraphi arvates võib malelegend elada Jaapanis.

Short, kes heitis 1993. aastal edutu väljakutse tollasele male maailmameistrile Garri Kasparovile, ütles, et mullu hakkasid levima kuuldused, et Fischer mängib interneti maleklubis anonüümselt kolmeminutilisi kiirmatše. Short väitis, et oli kuulduste suhtes skeptiline veel ka siis, kui ta sõber, Kreeka suurmeister Ioannis Papaioannou kinnitas, et oli Fischeriga mänginud.

“Pahvatasin naerma, samamoodi nagu siis, kui ta väitnuks, et nägi Loch Nessi koletist,” kirjutas Short ajalehes. Kuid mõni nädal hiljem võttis temaga ühendust isik, kes nimetas ennast “tundmatuks jääda sooviva väga tugeva maletaja esindajaks”. Vahendaja andis Shortile spetsiaalse salasõna ja leppis kokku tulevase matši aja.

“Olin veendunud, et see vahendaja on petis või ajaraiskaja, kuid lootes kohata malemaailma Loch Nessi, jäin siiski nõusse,” meenutas Short. Shorti sõnul mängis ta anonüümse vastasega kaheksast kolmeminutilisest partiist koosnenud matši, mille ta kaotas.

“Ma ei küsinud oma vastaselt kordagi: “Kas ma mängin Bobby Fischeriga?” lõoetas Short. Kuid ta esitas muid küsimusi ja kõik vastused viitasid sellele, et neid võis anda vaid üks inimene.

“Ta oli väga tuttav 1960. aastate malemaailmaga, mis oli tema aktiivseim periood. Ta oli viisakas, lõbus, päris kindlasti ameeriklane,” kirjutas Short.

Short on veendunud, et ta mängis Fischeri endaga ning kinnitab, et peab seda mälestust igavesti kalliks. “Minu jaoks on see sama, mis Mozarti avastamata sümfoonia muusikasõbrale,” tunnistas maletaja.