Ühe eestlase õnn oli täna teise õnnetus, sest Mätas tõukas kolmapäevaselt lõppvõistluselt välja Tanel Laanmäe (80.65).

"Esimesel kahel katsel rabistasin palju. Enne viimast üritust vaatasin, et tohoh, Tanel pani üle 80 meetri ja tõusis 11. kohale. Olin kindel, et ta saab edasi," selgitas Mätas.

"Pärast oma viset lõi Tanel mulle vastu selga ja ütles, et võistlus pole veel läbi. Mõtlesin, et okei, läheb, kuidas läheb... Ja tuligi finaalivääriline vise."

"Ütlesin Tanelile (pärast tema lõppvõistluselt väljalükkamist) aitäh, sest tänu temale tegin viimasel katsel sellise viske. Sport on juba kord selline, et võid küll kõik ise ära teha, aga õnnest jääb puudu. Arvasin, et see sakslane (hetk enne Mätast Laanmäest möödunud Johannes Vetter - toim) ei viska rohkem, aga viskas," lisas 31-aastane Mätas.

Kas Mätast võib nüüd nimetada tiitlivõistluste meheks? "Oh ei, täna oli vesi ahjus juba vahepeal, kui vaatasin, et kõigil lendab oda nii kergelt kaugele. Õnneks sain emotsiooni üles, lisaks aitasid kogemus ja häid sõnu tribüünil öelnud vend (kaksikvend ja ühtlasi treener Rauno Mätas). Olin hooaja tippmarkide põhjal 31. mees (33 võistlejast), seega lõppvõistlusele jõudmine pole paha tulemus."