Kuna tööpäeva lõpus liigub busse üsna harva, otsustas olümpiakülas Kaldoja oma tavapärases peatuses passimise asemel vahepeal järgmisse kõndida, kuna seal on bussiliiklus tihedam. „Istusin siis seal teises peatuses ja ootasin, kui äkki jäi üks mootorratas seisma, tagumine tüüp hüppas maha, võttis taskust relva välja ja ütles, et anna oma kott siia,“ kirjeldas Kaldoja hirmutavat vahejuhtumit oma Facebooki lehel. „Algul ei saanud päris täpselt aru ka, mida ta tahab. Aga kui ta toruga vehkima hakkas, jõudis alles kohale, mis tal vaja on. Natuke proovisin vaielda ka temaga, et veidi aega võita ja mõelda, mida teha. Aga tüüp muutus järjest närvilisemaks ja ega teadnud ju ka, kas tal püssis midagi sees on või vehib niisama.“

Mees lisas hiljem, et relva nähes ta kartma ei hakanud ning proovis end pigem tagasi hoida. "Plaan oli ka põgeneda autoteele, aga ma seisin nii halva koha peal, et see oleks ka väga keeruline olnud," nentis ta ja lisas, et kuna siin inimelu midagi ei maksa, võib kohe ka kuuli saada, kui röövel end ohustatuna tunneb.

Kui kott oli ära antud, kasvas pättide isu. „Nad tahtsid mu jalanõusid ka saada ning et näitaksin taskud ette,“ kirjutas Kaldoja. „Siis hakkasin juba vastu, sest telefoni oli mul rohkem vaja ja ka sussideta oleks kuidagi nõme edasi tegutseda. Kuna ratta seljas olnud tüübil hakkas juba kiire ja ta tahtis minema minna, siis relvaga ähvardaja jõudis möödaminnes taskust telefoni haarata, aga see kukkus maha ja kui ta üles võttes nägi, et klaas oli katki läinud, jättis selle õnneks maha.“

Bandiitide saagiks langenud kotis oli ka pangakaart ja olümpia akrediteerimiskaart. Kaldoja pöördus hiljem politseisse ja tegi juhtunu kohta avalduse. „Igav ei hakka siinkandis vist niipea,“ sõnas ta.

Mehe sõnul on ta tänaseks röövist taastunud ning sai sõnumi ka Eesti suursaadikult küsimusega, kas kõik on ikka korras. See ei ole Kaldojal Rios aga ainuke seiklus. Näiteks oli olümpiale tulles korteri otsimisega suuri probleeme ning see, mis mehel lõpuks leida õnnestus asus hoopiski keset favelat. "Isegi kohalikud läksid näost valgeks, kui seda kohta neile näitasin," muljetas ta.