Ferdinand ja Ronaldo mängisid koos Manchester Unitedis aastatel 2003 kuni 2009. Ferdinandi sõnul on Ronaldo kõige professionaalsem jalgpallur, keda tema on kunagi näinud.

“Ta oli esimene jalgpallur, kes palkas endale korraga toitumisspetsialisti, arsti, isikliku füsioterapeudi ja koka,“ rääkis Ferdinand BBC Sporti eetris.

“Nad elasid sisuliselt kõik tema majas. Ronaldo ise elas minu lähedal. Kui talle külla läksin, siis oli seal magu karneval. Inimesi oli pidevalt palju. Kõik erinevad spetsialistid,“ meenutas Ferdinand, et Ronaldo on olnud kogu aeg äärmiselt professionaalne ja teinud kõik endast oleneva, et olla kogu aeg parimas vormis.

“Ta investeeris endasse kõvasti, et olla maailma parim. Temast rääkides tunnen end tõelise fännina,“ tunnistas Ferdinand. “Ta on lihtsalt täiesti uskumatult professionaalne. Seda on raske ette kujutada. Kui lisada sinna kõrvale tema talent, siis ongi tulemus selline.“

“Tema puhul on võtmesõnaks vaimne tugevus. Kui tahad püsida 10-12 aastat maailma absoluutses tipus ja võita viis Ballon d'Or'i, siis peab lisaks kõigele olema ka vaim tugev,“ tõdes Ferdinand. “Ta on kogu aeg äärmiselt pühendunud, et saada iga aastaga veelgi paremaks. See eristab teda teistest. See teebki ta eriliseks.“