Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul on see väga tugev tulemus, lisaks veel seik, et sportlane pidi piiriületusel mitmeid segadusi klaarima ning ratsudel oli seljataga ilma vahepausideta juba kolm rahvusvahelist võistlust. “Põhisõidule pühapäeval läks Pill juba põhifavoriidina, kuna möödunud päevade kvalifikatsioonivõistluste võidud näitasid stabiilselt väga head vormi. Ka viies koht on tubli tulemus, kuivõrd parkuur oli raske ja konkurendid tugevad”, rääkis Nõmmoja.

Rein Pill võitis reedel kvalifikatsioonisõidu, mis võimaldas tal võistelda järgmisel, laupäevasel kvalifikatsioonivõistlusel, mille ta samuti võitis. Pühapäevase 160 sentimeetriste takistustega Grand Prix` esimese vooru läbis Pill hobusel Ecuador puhtalt ning pääses edasi ka teise vooru. Teises voorus sai võistluspaar kaheksa karistuspunkti ning see tagas neile auhinnalise viienda koha.

Moskva rahvusvaheline Kristallsadula nimeline võistlus on kuulus suurte auhinnarahade poolest. Ka tänavu oli auhinnafond kolme sõidu peale 100.000 dollarit ning peaauhinnaks sõiduauto.