Ilmaoludest põhjustatuna on nii raja algus- kui lõpuosas sisse viidud rajauuendused.

“Kui pinnas oluliselt ei kuiva, siis ei saa me rattureid suunata kahel viimasel aastal käigus olnud trassiosale Väikese Munamäe juures,” selgitas Klubi Tartu Maraton tegevdirektor Indrek Kelk.

Pärast stardile järgnevat heinamaalõiku keerab ratturite karavan sel juhul laskutiiru jõudes paremale ja liigub mööda asfalti kuni Otepää — Sangaste maanteenini, kus pööratakse vasakule Sangaste suunas. Maanteel laskutakse kuni Väikese Munamäeni, mille järel tuleb sooritada järsk ja kitsas parempööre kruusateele. Edasi jätkatakse tavapärasel trassil, kus nn.vanal rollerirajal on käsil asfaldikatte uuendamise protsess, mis aga sõitjaid ei tohiks segada. Lõplik otsus stardile järgneva rajalõigu valiku suhtes tehakse neljapäeva pärastlõunal.

“5 km enne finišit on “kohvipunkti” tõusu eel olev soine ala liiga vesine selleks, et enam kui 3000 ratturit saaks selle normaalselt läbida. Seetõttu juhitakse sõitjad vasemale metsa, kus metsatee viib Vitipalu karjääri äärde,” tutvustas Kelk teist muudatust. “Edasi jätkatakse karjääri servas, pööratakse paremale metsateele ning jõutakse tagasi tuttavale maratonirajale “kohvipunkti” tõusu alla.” Uuendus pikendab trassi mõnesaja meetri võrra ja muudab selle rajaosa füüsiliselt ja tehniliselt veidi nõudlikumaks, kuid samas lisab vaatemängulisust.

Täpsete rajalegendidega on võimalik tutvuda Rattamaratoni koduleheküljel http://www.tartumaraton.ee/rm/index.htmlrubriigist “Info”.

Teeninduspunktides püüavad korraldajad arvestada ratturite soove, seetõttu on erinevad värskendusjoogid jagatud plokkidesse, kus igaühes on eraldatud osa Põltsamaa mahlale, osa veele ja osa Isostari spordijoogile. Kui sõitja on esimesest plokist möödunud, ei pea ta tagasi pöörduma, vaid sama komplekt ootab teda ka järgmises plokis. Traditsiooniliselt on teeninduspunktide juures vasakpoolsed sõiduread mõeldud neile, kes läbivad TP peatumata.

Ühispanga 6. Tartu Rattamaratoni start 63 km distantsile antakse Otepääl Tehvandi suusastaadionil kell 11, kaks tundi hiljem pääsevad rajale 31 km läbijad. Enne kella 13 on Tartumaa Tervisespordikeskusesse Elva lähistel oodata juba ka esimesi finišeerijaid.

Kuni 13. septembri õhtuni saab põhidistantsile registreeruda 425 ja lühemale rajale 300 krooni eest. Registreerida saab veebileheküljel www.tartumaraton.ee, Klubis Tartu Maraton, Tartu Lõunakeskuse infolauas ning Hawaii Expressi kauplustes üle kogu Eesti.