Kampaania eesmärgiks on koguda annetuste teel raha ratsutamisteraapia arendamiseks Tartu Ülikooli Kliinikumis, heategevuskampaaniat toetab Eesti Ratsaspordi Liit, teatas Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi juhataja Piret Roos.

Hipoteraapia ehk ratsutamisteraapia on kogu maailmas tuntud ravivahend, mis aitab suhtlemisraskustega lastel ühiskonnas kohaneda. Ratsutamine haarab kõiki lapse meeli ja mõjutab tema sõnalist väljendust, liikumist ning mõtlemist, ratsutamine aitab puudega lapsel oma liigutusi ja rühti kontrollida, samuti arenevad hobust juhtima õppinud väikese patsiendi mina-teadvus ning iseseisvus, märkis Roos.

Kõikidel, kes soovivad anda oma panuse hipoteraapia arendamiseks, on võimalik annetada 50 krooni helistades numbril 0 900 6000 ja 100 krooni helistades numbril 0 900 6100.

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond asutati 2000. aasta sügisel 26 eraisiku algatusel eesmärgiga parandada laste ravitingimusi Tartu Ülikooli Kliinikumis. Esimesel tegevusaastal kogus fond üle 1,5 miljoni krooni annetusi ja muretses kliinikumile elustamislaua, kaks kuvöösi, ergospiromeetri ja fiiberbronhoskoobi.