Jooksu võitis üllatuslikult türklane Yasmani Copello isikliku rekordiga 48,89. Mägi jooks kujunes üheks eelringi nõrgemaks, mis lubas eestlasel jõuvarusid homseks poolfinaaliks hoida.

"Täiega jooksma ei pidanud. Võib öelda, et mul oli natuke õnne ka, sest (Jack) Green ei tulnud starti ja (Bershawn) Jackson jooksis vist tõkkesse sisse (kolmekordne maailmameister Jackson ei pääsenud eeljooksust edasi - toim)," sõnas Mägi.

"Sain n-ö lõdvalt, hea tehnikaga joosta. Ei pidanud punnima ei algust ega lõppu. Kõik tõkkevahed õnnestusid kenasti ja 100 meetrit enne lõppu olin heal positsioonil," lisas tartlane.

Eeljooksude tase kujunes seekord üsna tugevaks. Viimase ehk 24. viis poolfinaali aeg 49,38.


"Eks see ole tingitud sellest, et eeljooks toimus õhtul. Tänu sellele tegid ka veidi kehvemad mehed, kes üldiselt hommikul jäävad oma parimast ajast kaugele, hea jooksu."

Eeljooksudes valmistasid üllatuse keenialased, Nicholas Bett sai kirja eelringi parima (48,37) ja Boniface Mucheru Tumuti (48,79) neljanda aja. Ka Mägi jooksu võitnud ja selgelt rekordit parandanud türklase Copello etteaste oli selge üllatus.

"Mõlemad keenialased jooksid oma tippmargi veidi aega tagasi kohalikel meistrivõistlustel. Seal, keskmäestikus, jooksidki nad üldse esimest korda alla 49 sekundi. Aga ega tõkkejooks nii keeruline ala nüüd ka ei ole. Kui mehed on heas vormis, on selline areng võimalik. Türklasel on aga kuju võimas - miks ei võikski selline vend hästi joosta."

Kui eeljooksust pääses Mägi üsna kergelt läbi, siis homme õhtul tuleb anda endast ilmselt kõik, et finaali pääseda.

"Homsel soojendusel on mehed kindlasti juba vähem lõbusad. Siis tuleb esimene kõva andmine," nentis Mägi.