Esimene geim kulges punkt-punkti heitluses ja kumbki osapool otsustavalt eest ära ei pääsenud. Teises geimis näitasid paremat mängu brasiillased, kes olid edukad nii rünnakul kui kaitses. Otsustavas geimis hoidsid Brink - Reckermann pidevalt väikest initsiatiivi, juhtides 12:8, 13:10 ning omades seisul 14:11 kolme matšpalli. Lõuna-Ameerika võistkond suutis Emanueli kahe eduka servi abil raskest seisust välja tulla ja mänguseisu 14:14 viigistada. Enamaks Brasiilia paar võimeline ei olnud ning Emanueli eksimus rünnakul kindlustas Saksamaa duole esimese olümpiakulla, vahendab Volley.ee.

"Kolmandas geimis seisul 14:11 tekkis väga suur pinge, kuid kokkuvõttes läks kõik hästi. See on lihtsalt uskumatu, see on fantastiline, sest olümpiavõit on spordimaailma suurim saavutus," hõiskas Reckermann pärast finaalmängus saavutatud paremust.

Emanuel on ainus sportlane, kes on osalenud kõikidel alates 1996. aastast Atlanta olümpiakavva kuuluvatel rannavõrkpalli olümpiaturniiridel. 39-aastane võrkpallur on seejuures võitnud 2004. aastal Ateenas kuldmedali ja neli aastata tagasi Pekingis pronksmedali.

Lõunanaabritele tõid esimese medali Janis Smedins ja Martins Plavins, kes 3.-4. koha mängus suutsid 2:1 (-19, 19, 11) paremad olla Hollandi duost Reinder Nummerdor - Richard Schuil.

Esimesena õnnitles vastseid olümpiamedaliste Läti president Andris Berzins. "Ta oli väga õnnelik ja ütles, et oleme noored ning ees seisab edukas karjäär. Vaatasime naiste kaugushüppe finaalvõistlust, kus Läti esindaja Ineta Radevica kaotas pronksmedali vaid ühe sentimeetriga. Kuna Läti ei võida palju medaleid, siis oli meil üsna suur pinge," rääkis hea mängu teinud Smedins.

Neljal eelneval olümpiaturniiril on kolmel korral võidutsenud Ameerika Ühendriikide esindajad, korra on parimad olnud brasiillased.