Inglismaa kõrgliiga serveerib esimese maiuspala laupäeval Eesti aja järgi kell 14:30, kui Londoni Chelsea võõrustab Stamford Bridge'il tiitlikaitsjat Leicester City't, kelle lootsi Claudio Ranieri jaoks on tegemist tuttava kohaga.

2000. aastal sisuliselt inglise keele oskuseta Chelsea peatreeneriks palgatud Ranieri on Chelsea fännidele meelde jäänud koosseisu uuendajana. Just Ranieri tõi West Hamist Chelsea'sse legendaarse keskväljamootori Frank Lampardi, kellest sajandi esimesel kümnendil sai sisuliselt Londoni klubi sümbol.

Tulemuste poolest oli Ranieri jaoks parim hooaeg 2003/2004, kui ta tüüris Chelsea Meistrite liigas esimest korda poolfinaali ning Inglismaa kõrgliigas teisele kohale. Seejärel sai itaallase ajastu aga otsa, sest aasta varem Chelsea klubi suuromanikuks saanud Roman Abramovitš lõi käed portugallase Jose Mourinhoga.

Ranieril on oma ajalugu ka Chelsea praeguse juhendaja Antonio Contega. Kui Conte 2012. aastal Torino Juventuse Itaalia meistriks tüüris, juhendas Ranieri Milano Interit. Mõlemad omavahelised liigamängud lõppesid toonasel hooajal Juventuse võiduga.

Mõlema meeskonna tee on viimasel ajal kivine

Ranieri praeguste hoolealuste jaoks pole hooaeg võrreldes varasemate tiitlikaitsjatega eriti hästi alanud. Seitsmest mängust teenitud kaheksa punkti annavad liigatabelis hetkel 12. koha ning kui Chelsea vastu võitu ei tule, saab Leicesterist alles kolmas Premier League'i tiitlikaitsja, kes pole suutnud uuel hooajal kaheksa kohtumisega kümmet punkti koguda.

13 punktiga seitsmendal kohal paiknev Chelsea pole samuti väga head rütmi näidanud, sest viimasest neljast kohtumisest on teenitud vaid neli punkti. Samas on Chelsea võrreldes mulluse katastroofihooajaga hästi alustanud, sest aasta tagasi oli neil kaheksast kohtumisest kirjas vaid kaheksa silma.

Chelsea ja Leicester on sel hooajal korra juba kohtunud, kui Londoni klubi suutis liigakarikasarja kolmandas ringis võõrsil välja tulla kaheväravalisest kaotusseisust ning lisaajal Cesc Fabregasi tabamuste toel 4:2 võidu võtta. Ka laupäevases kohtumises on Paf-i kihlveoportaali hinnangul favoriit Chelsea, kelle võidukoefitsient on 1.60 Leicesteri 6.00 vastu. Viik toob panustajale raha tagasi 4.30-kordselt.

Leicester on sel hooajal võõrsil olnud suurtes raskustes kaitsmisega. Nii Manchester Unitedil kui eestlaste värskel lemmikklubil Liverpoolil lubati lüüa neli väravat. Kuna ka Chelsea jaoks on värava puhtana hoidmine olnud keeruline, siis tulemust ennustada soovivatel mängijatel tasub pilgud suunata Chelsea suureskooriliste võitude poole. Chelsea 3:1 võit on tasustatud koefitsiendiga 31.00 ja 4:1 võit lausa 131.00-ga.

Kui spekuleerida, kes laupäeval kõige suurema tõenäosusega jala valgeks saab, siis pole võimalik mööda vaadata Chelsea ründajast Diego Costast, kes on kuue tabamusega väravaküttide tipus. Costal on kirjas ka kaks väravasöötu, mis tähendab, et ta on otseselt vastutav olnud kahe kolmandiku Chelsea tänavuste liigaväravate sünnis. Costa tabamus laupäeval toob panustajale raha tagasi 1.97-kordselt.

ManU-le pakub Anfield viimasel ajal rõõmu

Eesti jalgpallifännide jaoks saabub Inglismaa kõrgliiga kaheksanda vooru kulminatsioon esmaspäeva hilisõhtul, kui Ragnar Klavan ja Liverpool võõrustavad Anfieldil Manchester Unitedit. Viimasest viiest mängust neli võitnud Liverpool on tabelis neljandal koha ning eelmise nelja kohtumisega vaid neli punkti teeninud ManU hoiab kuuendat positsiooni.

Liverpool teeb vaieldamatult hiilgavat hooaega. Viiendat järjestikust liigavõitu jahtiv Liverpool sai viimati selle saavutusega hakkama eelmise aasta kevadel, kui just United kauni seeria lõpetas. Samas on Liverpool Unitedi vastu viimasel ajal raskustes olnud. Nad on ManU-le kaotanud neli korda järjest. Anfieldil kaotas ManU liigamängu viimati kolm aastat tagasi.

Huvitav vastasseis rullub lahti mänguväljakult eemal, sest peatreeneritena saavad taas kokku Jürgen Klopp ja Jose Mourinho, kes on erinevate klubide juhendajatena pidanud unustamatuid lahinguid. Seni on Kloppil veenev eelis, sest viiest omavahelisest kohtumisest on Mourinho juhendatav meeskond peale jäänud vaid korra, kui 2013. aasta Meistrite liiga poolfinaali kordusmatšis noppis Real Madrid Dortmundi Borussia üle 2:0 võidu. Kasu sellest polnud, sest avamängu oli Borussia võitnud 4:1.

Paf-i portaalis on soosikuroll asetatud Liverpooli õlgadele. Nende võidukoefitsient on 2.21 Unitedi 3.45 vastu. Viik tooks panustajale raha tagasi 3.55-kordselt. Kuna Liverpool on sel hooajal löönud 18 väravat, millega jagatakse vastavas arvestuses Manchester CIty'ga esikohta, võib ka esmaspäeval oodata skoorirohket mängu. Kui kohtumine pakub üle 4,5 tabamuse, siis saab vastavale ennustusele panustaja ühe euro vastu 5,60 eurot.

Mis puudutab eestlaste ebajumalat Ragnar Klavanit, siis ekspertide ennustuste kohaselt peab Liverpooli fännide poolt Paolo Maldiniks ristitud viljandlane esmaspäevast kohtumist alustama varumeestepingil. Keskkaitsepaarina usaldab Jürgen Klopp suure tõenäosusega põhimehi Dejan Lovreni ja Joel Matipi.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.

Jaga
Kommentaarid