26. novembril kogunev ringhäälingunõukogu otsustab muu hulgas, kas ER spordisaated jätkuvad või mitte.

ER sporditoimetuse juhataja Erik Lillo ütles ETAle, et ilmselt selgub siis, kas sporditoimetuse jaoks raha jätkub või mitte. “Ringhäälingunõukogu peab otsustama muu hulgas, kas ER jätkub raha spordisaadete edastamiseks või mitte. Löögi all on ka venekeelsete saadete edastamine ning päevakorras veel Eesti Raadio Brüsseli korrespondendi Marko Saareti tagasikutsumine,” ütles Lillo.

“Eesti Raadio spordisaadete toimetuse palgafond võrdub Eesti Olümpiakomitee presidendi Mart Siimanni poole kuu palgaga,” tõi Lillo võrdluse. Siimanni ühe kuu palk on 40.000 krooni.

Eesti Raadio pole oma eelarvele alates 1994. aastast midagi juurde saanud. ER sporditoimetusele oli tänavuseks teiseks poolaastaks väliskomandeeringuteks eraldatud 15.000 krooni. “Kui teeme reportaaz^e Balti riikidest, siis oleme ammu unustanud, mis on hotell. Meil on toimetusel auto, kus saab istmed alla lasta ja madratsi laotada. Kõik metsalagendikud, kus võimalik auto parkida ja ööbida, on ammuilma tuttavad,” sõnas Lillo.

“Kummaline on vaid see, et kui mujal Euroopas raadio spordisaadete maht suureneb, siis meil läheb vastupidi,” märkis Lillo.

Esimene sporditeemaline saade läks Eesti Raadiost eetrisse 1930. aasta 27. märtsil, kui Harald Tammer rääkis pool tundi spordist ja kehakultuurist.

Sama aasta 20.-21. juunil kõlas Eesti Raadios esimene spordireportaaž. Feliks Moor, Aleksander Antson ja Ernst Idla edastasid uudiseid Kadrioru staadionilt, kus toimus Eesti-Läti-Poola kergejõustiku maavõistlus. “20. juunit peame siiani Eesti Raadio sporditoimetuse sünnipäevaks,” ütles Lillo.

Eesti Raadio sporditoimetuses on tänase päeva seisuga tööl kolm inimest. Peatoimetaja on Erik Lillo, vanemtoimetajad on Rene Rinaldo ja Tarmo Tiisler.