“Suusatamise kui Eesti talvise rahvusala tagala on hõre. Aivar Rehemaal ja Kaspar Kokal, kes mõlemad 23, jääb tippu veel oi-oi-oi kui pikk tee minna. Nendega samaealised Erkki Jallai, Anti Saarepuu ja Peeter Kümmel on küll paljulubavad sprinterid, ent distantsisõitjaina taandunud. Naiste noorema põlve parim esindaja Kaili Sirge (22) on esiotsa kindlalt MK-sarja tagaotsa sõitja,” kirjutab Pullerits tänases Postimehes.

“Pärast seda kui soomlased Lahti MMil 2001 peaaegu in corpore dopinguga põrusid, tundus, et nende suusatamine sai surmahoobi. Aga ei. Juba on neil võitlusvalmis uus põlvkond. Sami Jauhojärvi (24) sõitis MK kahel avaetapil võrdselt Veerpaluga. Olli Ohtonen (26) ja Ville Nousiainen (21) edastasid Kuusamo klassikarajal koguni Maed. Naistest jõudis Kuusamos enne Sirget finišisse tervelt kuraditosin soomlannat,” lisab Pullerits.

Postimehe ajakirjaniku sõnul vastutab kehva olukorra pärast loomulikult ala juhtkond eesotsas suusaliidu presidendi Toomas Saviga. “Kui Savi peaks lahkuma Torino olümpia järel areenilt koos Suure Kolmikuga — ja loodetavasti võidulainel –, haiseb see suhtumise järele, et pärast mind tulgu või veeuputus,” arvab Pullerits.