Mõlemal meeskonnal on selja taga küllaltki ränk nädal. City pääses küll UEFA Meistrite Liigas veerandfinaali, ent kaotas vigastuse tõttu kapteni ja liidri Vincent Kompany. United langes aga eurosarjast sootuks välja kui 1:1 viik neljapäeval Liverpooliga neid UEFA Euroopa Liigas edasi ei aidanud.

Pellegrini püüab kolmandat kodust derby-võitu

Euromängud on vähemalt fännide jaoks pühapäevaks unustatud, isegi Inglismaa liiga tabeliseis ei mängi eriti suurt rolli, kuigi punkte vajavad mõlemad tiimid hädasti. Manchesteri kaks suurklubi kohtuvad 171. korda ja derby-päevad tähendavad kohalikele palju enamat kui lihtsalt jalgpallimängu.

Hiljuti avaldati intervjuu suvel abielluda kavatseva paariga, kus mees “punase” ja naine “sinise” Manchesteri poolt. Peigmees tunnistas, et derbyt enam koos vaadata ei saa, sest “kord puhkusel nii juhtus ja David Moyesi ajal kaotas United 1:4 — päris lahku me ei läinud, aga meie õhtusöök möödus haudvaikuses.” Noorpaari pulmad siiski jalgpalliteemalised pole, sest üsna loogiliselt ei suudetud värvilahendustes kokkuleppele jõuda.

Pühapäeval peetakse kodus mängivat Cityt selgeks soosikuks. Võõrustajate võidukoefitsient on Paf-is hetkel 1.88, Unitedil koguni 4.35. Viimased kaks kodust derbyt ehk mõlemad, kus Manuel Pellegrini peatreeneritoolil istus, võitis City — mullu 1:0, tunamullu 4:1. Cityl on liigas tänavu enim koduvõite — kümme, United on võõrsilmängudes koguni miinustes viie võidu ja kuue kaotusega.

Sügisel jäid väravad löömata, kuidas läheb nüüd?

Huvitav, et viigikoefitsient on sügisese derbyga võrreldes koguni tõusnud. Oktoobris oli see 3.45, nüüd aga 3.60. Nimelt tegid meeskonnad Old Traffordil väravateta viigi, mis oli alles teine viik viimase kümne aasta jooksul. City teeb üldse vähe viike, eriti veel kodus. Viimase kolme hooajaga on Etihadil punktijagamisega lepitud vaid viis korda 53 mängu jooksul.

Tabelis on City hetkel neljas 51 ja United kuues 47 punktiga. Kahe Manchesteri meeskonna vahele mahub West Ham United 49 silmaga, nii et uue hooaja eurokohti silmas pidades on tegemist üliolulise kohtumisega. Nagu mainitud, kaotas City teisipäeval Kompany ja teise keskkaitsja Nicolas Otamendi osalemine on suure küsimärgi all, nii et tagaliinides liigset kindlust oodata pole.

Kuigi sügisel derbys väravaid ei löödud, siis võiks neid pühapäeval loota. Sergio Aguero on Unitedi võrku karjääri jooksul kaheksa palli saatnud ja on nii vaid kahe tabamuse kaugusel klubi rekordist. Argentiinlase väravalöömise koefitsient on 2.18. Unitedi poolelt oodatakse koefitsiente vaadates enim väravaid kahelt noorelt ründajalt, sest Anthony Martialil ja Marcus Rashfordil on sama number 3.90.

Leicester külastab kolm kuud võiduta olevat Palace’it

Laupäeval leiab huvitava koefitsiendi Leicester City mängult, sest liider sõidab Londonisse külla Crystal Palace’ile ja võõrsilvõidu koefitsient on koguni 2.42. Seda hoolimata tõsiasjadest, et Leicester on vastu kõiki ootusi teel meistritiitli poole ja et Crystal Palace pole võitnud ühtegi tosinast mängust pärast 19. detsembrit!

Teistest medalisoosikutest võtab Leicesterist viie punkti kaugusel olev Tottenham koduplatsil vastu Bournemouthi. Spursi võidukoefitsient on 1.51, Bournemouthil 6.75 ja viigilgi nii kõrge kui 4.40. Sügisel vastaste koduväljakul sai Tottenham kindla 5:1 võidu ja kuna nelljapäeval pudeneti eurosarjast, siis koondub kogu tähelepanu nüüd meistritiitli püüdmisele, mida viimati tähistati 55 aastat tagasi.

Arsenal sõidab laupäeval külla Evertonile, aga pole viimaste aegade tulemuste põhjal isegi tabeli 12. klubi vastu suursoosik. Leicesterist 11 punkti taga ja Cityst vaid punktiga eespool oleva Arsenal võidukoefitsient on 2.60, Evertonil 2.65 ja viigil 3.60. Viimasest kolmest Goodison Parkil peetud mängust pole Arsenal ühtegi võitnud, kirjas on kaks viiki ja tunamullune 0:3 kaotus.