Üritust korraldava Eesti Sportlaste Ühenduse (ESÜ) juhatuse esimees Jüri Tamm ütles Eesti Päevalehele, et prints Albert toob aupresidendina ja meeskonna kaptenina Tallinna Monaco Star Teami, mis koosneb seal elavatest endistest ja praegustest spordi tipptegijatest.

Näiteks kuuluvad rivistusse tuntud teivashüppaja Sergei Bubka ja kergejõustiklane Franck Fredericks. Prints Albert ise on osalenud neljal olümpiamängul bobisõitjana.

ESÜ juhatuse liige Indrek Sei lisas, et Monaco staaride jalgpallivõistkonda kuulub kokku umbes 30 inimest, nende seas ka näiteks Inglise näitleja Hugh Grant, märkis Sei.

Eesti staaride võistkonna kapten on olümpiavõitja Erki Nool ja treener jalgpallur Mart Poom, lisaks kuulub sinna veel mitu sporditippu, kirjutas ajaleht.

“Tahtsime kutsuda ka Markko Märtini ja Monacos elava Carlos Sainzi kui ralli MM-il osalevad motosportlased, kuid nemad võistlevad samal ajal Soome rallil,” lausus Tamm.

Tema sõnul pole veel kindel, kas jalgpallilahing peetakse Lilleküla või Kadrioru staadionil. Pool üritusest saadavast tulust annetab ESÜ Eesti aidsiennetuskeskusele HIV-i ja narkomaania vastu võitlemiseks. Teine pool tulust kantakse prints Alberti heategevuslikku fondi, mis rahastab võitlust narkomaania vastu.

Sportlaste ühenduse juhi hinnangul võiks ürituse piletitulu küündida 300.000-400.000 kroonini. 8. septembril korraldatava heategevusliku ettevõtmise maksumus ulatub miljoni kroonini, mis tuleb sponsoritelt.