Mäletatavasti tungisid eelmisel kolmapäeval president Donald Trumpi toetajad USA Kapitooliumi, et hoida ära Joe Bideni valimisvõidu kinnitamine. Rahutuste käigus hukkus viis inimest, lisaks sai viga üle 50 inimese.

Portaali SwimSwam teatel on vähemalt 12 inimest - seal hulgas endised tiimikaaslased ja treenerid - tuvastanud meedias levivatelt fotodelt ja videotelt ära ka ujumise kahekordse maailmameistri Kelleri. Portaal Insidethegames kirjutab, et Keller on nüüdseks kõik sotsiaalmeedia kontod kustutanud, kuid varasemalt oli ta seal häälekalt Trumpile toetust avaldanud.

"Me austame indiviidide ja gruppide õigusi protestida rahumeelselt, kuid mitte mingil juhul ei toeta me möödunud nädalal Kapitooliumis toimunud rünnakut," kommenteeris olukorda diplomaatiliselt USA ujumisliit.

New York Timesi teatel pole ühestki videost näha, et Keller oleks otseselt Kapitooliumis vägivallatsenud, kuid juba seal viibimine võib talle kaasa tuua föderaalsüüdistused. Keller ise osutus väljaandele tabamatuks.

Keller on tulnud kahekordseks olümpiavõitjaks ning võitnud olümpiamängudelt veel ühe hõbeda ja kaks pronksmedalisti. Maailmameistrivõistlustelt on tal ette näidata kaheksa medalit (neli kulda, üks hõbe, kolm pronksi).