Laupäeva varahommikul hakkas sotsiaalmeedias levima video, milles Venemaa jalgpallikoondise ja Peterburi Zenidi kapten Artjom Dzjuba tegeleb eneserahuldamisega. Kuidas video avalikkuse ette ilmus, pole täpselt teada, kuid Venemaa meedia andmetel võidi sisse häkkida jalgpalluri mobiiltelefoni.

Videos on näha, kuidas Dzjuba lebab voodil ja onaneerib telekanali Matš TV tuntud saatejuhi Maria Orzuli telerist tuleva hääle taustal. Mõned aastad tagasi sattusid Dzjuba ja Orzuli avalikkuse ette omavahelise õrnutsemisega. Orzuli jaoks lõppes toonane vahejuhtum lahutusega, Džjuba sai aga oma seaduslikult abikaasalt andestuse.

Skandaalse video lekkimisel oli Dzjuba jaoks valusad tagajärjed. Venemaa koondise peatreener Stanislav Tšertšessov teatas, et eelseisvatest koondise mängudest, jääb senine kapten eemale.

„Oleme alati rõhutanud, et väljakul ja väljaspool väljakut peab kõik vastama rahvuskoondise mängija tasemele. Seepärast otsustasime mitte kutsuda Dzjubat koondisse, et vältida negatiivsust ja pinget meeskonna ja mängija enda suhtes," vahendas infoagentuur TASS koondise peatreeneri sõnu.

Dzjuba koduklubi Peterburi Zenidi peatreener Sergei Semak lubas ründaja küll pühapäevases liigamängus platsile, kuid võttis temalt kapteni rolli.

Ilmselgelt oli pühapäevane mäng Dzjuba jaoks üks karjääri raskemaid. Lisaks mängu pingele, pidi ta saama hakkama ka välise negatiivse survega. Meeskondade tutvustamise ajal kostis Dzjuba nime peale Zenidi fännide hulgast vilet ja solvanguid. Vilet sai klubile palju andnud mees kuulda ka esimese poolajal lõpus, kui ta ei suutnud realiseerida penaltit.

Krasnodariga peetud kohtumise teisel poolajal tõusis aga paaria staatusesse sattunud Dzjuba kangelaseks. Just tema tabamus osutus Zenidi jaoks võiduväravaks. Justkui tohutust pingest vabanenuna, lasi värvikas jalgpallur emotsioonid valla. Meeskonnakaaslased olid ilmselgelt temaga ühel lainel - ka peatreener Semak.

„See oli ilmselt minu karjääri kõige keerulisem mäng. Isegi koduteel ei suutnud ma emotsioone tagasi hoida," avaldas Dzjuba. „Tahan ütelda, et ma pole ideaalne. Teen vigu, nagu iga teinegi inimene, kahjuks oleme me kõik patused. Ma olen paljuski süüdi ja võin süüdistada vaid iseennast."

Dzjuba oli tänulik nendele inimestele, kes keerulisel hetkel teda toetasid. „Ma ei unusta seda toetust iialgi, olen selle eest väga tänulik. See on minu teekond, see pole kerge, kuid olgu mis on, olen tänulik," jätkas ta pühapäeva õhtupoolikult salvestatud videopöördumises. „Ma tänan saatust karmi, kuid kasuliku õppetunni eest - kuid selles kõiges olen ma ise süüdi."