Septembri alguses peetud Rahvuste liiga C-divisjoni 2. grupi teise vooru mängu Jerevanis kaotas Eesti 46. ja 65. minuti väravatest 0:2. Mida võiks ja saaks Eesti teha seekord teisiti? "Olime seal mängus sees vaid episoodiliselt. Vajame paremat järjepidevust. Gruusia mängust (Armeenia tegi pühapäeval Gruusiaga 2:2 viigi) oli näha, et nad tahtsid enamat kui viiki ja eeldan, et nad tahavad võidelda ülemiste kohtade pärast. Tuleb kindlasti iseloomult sarnane mäng, mida nägime Armeenias, kuid me peame ise sellest kõvasti kvaliteetsemalt mängima," vastas Voolaid tänasel pressikonverentsil enne treeningut Lilleküla staadionil.

Küsimusele, miks peaksid inimesed homme kell 21.45 leidma tee staadionile, vastas Voolaid: "Neid põhjuseid on erinevaid. Ma ei usu, et Kojamees (jalgpallifänn Tarmo Kruusimäe - toim) tuleb ainult hümni lõpuni laulma, mis mulle muidu väga meeldib - tõeline eestlane staadionil, kes tõmbab ka teised kaasa. Usk, lootust ja toetusetunne. Loodame, et suudame neile hea tunde vastu tekitada."

Pressiürituse alguses anti teada, et koondise juurest lahkus viimasena keskpoolkaitsja Mihkel Ainsalu, kes pühapäeval sekkus 3:3 viigimängu Põhja-Makedoonia vastu alles 85. minutil vahetusest. "Tal diagnoositi peale mängu midagi jalas hüppeliigese lähedal. Ta tegi eilse trenni kaasa, aga jalg ei läinud paremaks. Otsustasime, et antud olukorras ei ole tal vaja praegu meiega olla," sõnas Voolaid. "Teised on kõik korras ja kõigi eelduste kohaselt homseks valmis."

Juba esmaspäeval oli meeskonda täiendatud Flora poolkaitsja Martin Milleriga. Laagrist lahkusid pärast pühapäevast heitlust Siim Luts ja Markus Soomets, keda vaevasid vastavalt vigastus ja külmetushaigus. "Kutsusin Milleri, sest ta on universaalne mängija ja oli ka selles väikses grupis, kes pidid olema valmis koondisega liituma. Mihkli eemalejäämise tõttu vajame teda seda enam. Ta on võimeline katma erinevaid positsioone," kommenteeris Voolaid.

Voolaid 10 mängu võiduta

Voolaid ei tunneta, et pärast järjekordset võiduta jäämist (tema ametiaeg: 10 mängu, 2 viiki, 8 kaotust - toim) pinge päev-päevalt kasvaks. "Väline surve on meil iga päev, kui me uksest välja lähme. Mõnel isegi kodus. See on selline amet, et neid klišeesid on igasuguseid. Mulle on antud ülesanne teha koondisega tulemust. Kuidas seda üritatakse teha või kuidas võistkond üritab seda ellu viia, selle järgi käib meie hindamine. Meie hindame mängijate sooritust, teeme kokkuvõtteid, anname neile tagasisidet. Kui mõni mängija ei mängi hästi, tuleb uues koondiseaknas uus mängija. Käib selline valikute tegemine. Aga ma ei saa küll öelda, et see meid häiriks. Oleme treeneritega asjad omavahel läbi rääkinud ja oleme täis tahtmist Eesti koondist aidata."

Mida homme Armeenia tugevusi silmas pidades kõige rohkem tähele panna tuleb?

Voolaid: "Ühte asja on raske välja tuua. Nad on igas erinevas mängumomendis hea tugev keskmine. Nii palju kui kellelgi õnnestus Armeeniat meie esimeses omavahelises mängus näha, siis nägite, et seal peab olema valmis kõigeks. Meile löödi distantsilt postipõrkest värav. Võibolla sa ei näe kahes mängus seda meest pealegi löömas. Ei ole kindel trend, et see mängija kogu aeg lööbki väravaid. Peab olema maksimaalne valmisolek kõigiks erinevateks momentideks. Neid ohtlikke olukordi võib tulla keskelt, äärtest, pikkadest, lühikestest pallidest, standardolukordadest. Ühte konkreetset on väga raske valida."

Kuidas on Eesti koondise meeleolu kahe päevaga muutunud? "Ikka on veel kahetised tunded. Bussisõidul hotelli valitses pühapäeval haudvaikus. Keegi mingit rõõmu ei tundnud, isegi kõiki asjaolusid arvestades. Mängijates on näha heas mõttes ambitsiooni. Teame, mis selle soovi taga on. See on tahe teha meeletult tööd, siis teenid ka rõõmu ära."

Millised olid suuremad järeldused, mis 3:3 mängust Põhja-Makedoonia vastu tehti? "Pidime valima välja sellised järeldused, mis on seotud homse mänguga. Oli nii üht kui ka teist. Nii kaitses kui ka pallivaldamises, nii meie palli võitmisel kui ka kaotamisel. Ei saa öelda, et võistkonnani just väga palju infot viisime, pidime valime tähtsama. Käisime läbi erinevad momendid nagu tavaliselt. Kõige suuremad kohad on veel kaitsetegevus ja palliga mäng ning ka standardolukorrad on vaja paremaks saada. Küllaltki klassikalised asjad."

Kas Tunjov mängib?

Algkoosseisu osas Voolaid endale omaselt ühtegi vihjet ei andnud. Konkreetselt Itaalia kõrgliigas SPAL-i meeskonnas mängiva poolkaitsja Georgi Tunjovi kohta käinud küsimusele vastas Voolaid ümmarguselt. "Kas on lootust homme Tunjovi väljakul näha?" küsiti. Teatavasti Tunjov pühapäeval võimalust ei saanud, kuid nädal tagasi Leedule kaotatud 1:3 maavõistlusmängus paistis ta pigem positiivselt silma.

"Oleneb, kelle silme läbi vaadata. Arvan, et tõeline Eesti jalgpallifänn tahab näha head Eesti koondist. Vahet pole, kes väljakule tulevad. Kindlasti arvan, et on ka teisi mängijaid, keda väljakule oodatakse, mitte ainult Georgit. Saame näha," vastas Voolaid.

Armeenlased kannavad musti käepaelu

27. septembril algas Armeenias sõda. Lahingud Aserbaidžaani vägedega Mägi-Karabahhis on pealtnäha ka armeenlaste meeles, kes pühapäevases mängus Gruusiaga, mis toimus UEFA korraldusel Poolas, kandsid särkide peal musti käepaelu. Kuidas Voolaid vastaste kodust olukorda tunnetab ja kuidas see Armeeniat platsil mõjutada võib?

"Väga raske on seda tunnetada. Oleme uudiseid lugenud. Aga ma ei tea, kui hästi me tunnetame, mis Valgevenes või mujal maailmas toimub. Selge, et teatud riikides on valusad hetked. Nad mängisid pühapäeval Gruusia vastu mustade lintidega. Selge see, et mingit ühtlustunnet see annab. Üks vahend, mida ära kasutada ja sellele pööratakse võistkonna sees kindlasti tähelepanu," rääkis Voolaid.

"Spordis pead olema alati valmis, et vastane on maksimaalselt fokusseeritud. Kui me hakkame kartma, et see neile lisajõudu annab, ei valmista me võistkonda hästi ette. Saame aru, et olukord on keeruline, aga väljakul on ikkagi 11 meest 11 vastu. Oleme valmis, et nad on valmis oma rahva keerulise olukorra tõttu ekstra pingutama."