Ajal, mil peamised Lõuna-Euroopa meistrivõistlused pole veel alanud, tõmbab Poola Ekstraklasa saalijalgpalli amatööride ja ekspertide tähelepanu. Uue hooaja algusele Poolas eelnes eelmise hooaja lõpetamine – 2019/20 hooaja karikafinaali mängud olid määratud 26. ja 29. augustile. Seejuures toimusid need ilma praeguse tiitliomaniku ja riikliku meistri osaluseta – Bielsko-Białast pärit klubi Rekord langes võrdlemisi sensatsiooniliselt poolfinaali staadiumis välja, loovutades finaalituusiku Lubawa Constractile. Teiseks finalistiks tuli Clearex Chorzów, saavutades võidu Gatta Active üle.

Kaks finaalmängu kinkisid fännidele tõelise intriigi: esimese mängu võitis Clearex (2 : 1), kuid teises vastasseisus selgus karika saatus viimastel minutitel. Clearex Chorzówi jalgpallurid hoidsid mugavat seisu 3 : 3 kuni 37. minutini ja Constract oli sunnitud kaks korda värava lööma, mida nad tegidki, mängides „viis neljale“ formaadis. Tasub märkida, et võidupall löödi väravasse 25 sekundit enne finaalivilet – Kriezel suunas kannaga palli vastase väravasse. Finaali üheks peamiseks kangelaseks sai Constracti hispaanlasest väravavaht Imanol Darias, kes kinnitas oma mänguga, et väärib 2019/20 hooaja parima väravavahi tiitlit. „Mul on hea meel olla selle võidu oluliseks osaks,“ kostis ta pärast mängu. „See on meie meeskonnale väga suur edu, sest see hooaeg oli meie klubi jaoks esimene Poola meistrivõistluste kõrgemas divisjonis. Karika võitmine annab tohutu impulsi uueks hooajaks ja hakkame visalt tööd tegema selle nimel, et oma edu korrata,“ teatas Imanol.

Nagu selgus, oli väravavahil õigus: eelmise hooaja eduka lõpetamise taustal tegi Constract enesekindlalt algust ka uue hooajaga – kaks võitu starditurniirides (6 : 1 Dremana vastu ja 5 : 0 P.A. Nova vastu) panid kindla aluse edasisteks etteasteteks. Kuid Lubawa klubi võidukäigu peatas koroonaviiruse epideemia meeskonnas. Pärast kahte võitu pidi Constract jääma karantiini ja kolmanda vooru mäng sellesama Clearexi vastu lükati edasi hilisemale ajale.

Ilma kaotusteta jätkab pärast kolme vooru ka praegune meister Rekord, kes jätkab suurema vaevata vastaste alistamist. Esimeses voorus sai seisuga 11 : 2 lüüa MOKS Bialystok, nädal hiljem saavutas Rekord võidu Leborki üle seisuga 7 : 3, ja kolmandas voorus suutsid jalgpallurid Bielsko-Białast oma väravad lukus hoida, saades võidu Red Dragonsi üle seisuga 3 : 0. Samuti näitas sajaprotsendilist tulemust Piast, saades vaheldumisi võidud klubide AZS US (3 : 1), Dreman (7 : 0) ja P.A. Nova (5 : 2) üle.

Turniiritabeli alumisse ossa on praegu asetunud Ekstraklasa uustulnukad Fit-Monin Gredar ja Dreman, kes mitte üksnes pole kogunud ühtegi punkti, vaid on löönud kahepeale ainult ühe värava. Selge, et eelseisev hooaeg tuleb nende jaoks väga raske, sest vahe kõrgema divisjoni meeskondade ja esimese liiga vahel on tohutult suur.

Igor Smirnov

Jaga
Kommentaarid