87-aastane senegallane sai nelja aasta pikkuse vanglakaristuse, reaalselt peab ta trellide taga istuma kaks aastat, kirjutas BBC. Ülejäänud kaks aastat on tingimisi. Lisaks sai ta 500 000 eurot trahvi.

Diack võttis juhiks olemise ajal vastu altkäemaksu sportlastelt, kes olid tarvitanud dopingut. Pärast raha kätte saamist mätsis ta dopingulood kinni ja lubas atleetidel edasi võistelda. Diack oli muuhulgas seotud kogu Venemaa sporti hõlmanud dopinguskandaaliga.

Prantsusmaa võimud tõestasid, et Diack võttis aastate jooksul enam kui kolm miljonit eurot altkäemaksu.

Prokuröri sõnul sai Diack venelastelt 1,5 miljonit dollarit, millega ta aitas Macky Sallil võita 2012. aastal Senegali presidendivalimised ning vastuteenena mätsis ta kinni 23 Venemaa kergejõustiklase dopingurikkumised, et Venemaalt ei võetaks õigust osaleda 2012. aasta Londoni olümpial ja 2013. aasta Moskva kergejõustiku MM-il.

Maksimumkaristusena ähvardas Diacki 10 aastat vanglat, vanahärra pääses aga oluliselt kergemalt. Sellegipoolest kavatsevad Diacki kaitsjad kohtuotsuse edasi lükata - kaitsjate sõnul on tegu "ebaausa ja ebainimliku karistusega".

Pariisis mõisteti rahapesus süüdi ka Diacki poeg Papa Massata Diack. Tema vanglakaristus on viis aastat ja rahatrahv miljon eurot.