Northug peeti kinni kiiruse ületamise pärast ning veretest andis alust ka mehe kodu läbi otsida. Northug tunnistas selle kõik ise reede hilisõhtul Instagramis üles.

"Ma tegin suure vea. Politsei peatas mind eile õhtu. Ma sõitsin liiga kiiresti ja mind viidi traumapunkti veretesti tegema. Lisaks leiti minu juurest väike kogus narkootikume. See oli kokaiin," kirjutas Northug.

"Kardan meeleheitlikult, mida tulevik toob, ning mul on kohutavalt kahju. Ma tean, et sellest tuleb kriminaalasi. Võtan oma tegude eest vastutuse."

Norra meedia teatel peeti Northug kinni neljapäeva õhtul Romerikes. Reedel postitas politsei info juhtunust ka Twitterisse, kuid ei täpsustanud, et tegu oli just endise suusatajaga.

"30-ndates mees peeti kinni kiiruse ületamise pärast. Ta viidi veretesti tegema ning tema juhiluba konfiskeeriti. Lisaks otsiti läbi tema kodu, kust leiti väike kogus narkootikume," ütles politsei esindaja Mona Byrkjedal NRL-le, lisades, et kommenteerib vaid intsidenti, mitte seda, keda selles süüdistatakse. "Meil on kohustus kriminaalasjad hoida konfidentsiaalsena."

2018. aastal murdmaasuusataja karjääri lõpetanud Northugil on lisaks kahele olümpiakullale ja 13 maailmameistritiitlile 38 MK-sarja etapivõitu ja kaks üldvõitu aastast 2010 ja 2013.

2014. aastal sõitis ta purjus peaga Trondheimis teelt välja, sai selle eest 50-päevase vanglakaristuse, 22 5000 eurot trahvi ja kaotas juhiload. Vangi Northug minema ei pidanud, vaid karistus asendati jalavõru kandmisega.