FC Barcelona esimene juhtvärav sündis nurgalöögist, mille Lionel Messi toimetas Atletico karistualasse. Nurgalöök lendas Madridi Atletico ründajast Diego Costast omaväravasse.

Mõned minutid hiljem tegi Barcelona mängija enda karistualas Atletico pallurile vea. Kohtunik määras 11-meetri karistuslöögi, mida asus lahendama Costa. Mees ei suutnud katalaanide väravavahti ära petta ning Marc Andre ter Stegen tõrjus penalti. Kohtunik tegi seejärel aga otsuse, et Barcelona väravavaht oli liiga vara oma joonest välja liikunud ning määras uue löögi. Seekord sai penaltilöögiks võimaluse Saul, kes ei eksinud ning seis viigistati.

Messi taastas Barcelona eduseisu ning ületas oma karjääri verstaposti Panenka penaltiga. Löök on nime saanud Antonin Panenka kuulsa 11-meetri karistuslöögi järgi 1976. aasta Euroopa meistrivõistlustelt. Mängu viigistas aga taas Saul, kes lõi FC Barcelona võrku järjekordse penalti.

Katalaanide punktikaotus võib neile tiitliheitlusel kalliks maksma minna, sest hetkel on Madridi Real neist ühe punktiga ees ning neil on ka üks mäng vähem peetud.