87-aastast senegallast, kes juhtis maailma kergejõustikku 1999.-2015. aastani, süüdistatakse miljonite dollarite ulatuses altkäemaksu võtmises ja Venemaa positiivsete dopinguproovide kinni mätsimises. Ta on kohtu ette antud nii altkäemaksu andmises kui ka võtmises, usalduse kuritarvitamises ja organiseeritud rahapesus.

Prokuröri sõnul sai Diack venelastelt 1,5 miljonit dollarit, millega ta aitas Macky Sallil võita 2012. aastal Senegali presidendivalimised ning vastuteenena mätsis ta kinni 23 Venemaa kergejõustiklase dopingurikkumised, et Venemaalt ei võetaks õigust osaleda 2012. aasta Londoni olümpial ja 2013. aasta Moskva kergejõustiku MM-il.

Maksimumkaristusena ähvardab Diacki 10 aastat vanglat ning suur rahatrahv.

Kohtu ette astub ka Diacki endine õigusnõunik Habib Cisse, kes kahtlustuse kohaselt oli IAAF-i ja Venemaa kergejõustikuliidu läbirääkimistes vahendajaks ja sai selle eest sadu tuhandeid dollareid. Samuti mõistetakse kohut endise IAAF-i antidopingu pealiku Gabriel Dolle'i üle, kes võttis väidetavalt altkäemaksu 190 000 euro ulatuses.

Koos Lamine Diackiga peaks Pariisi kohtusse ilmuma ka tema poeg Papa Massata Diack, kes mängis süüdistuse järgi rahapesus ja altkäemaksu vahendamises keskset rolli. Diack keeldub aga Senegalist lahkumast ning kuigi Prantsusmaa on väljastanud suisa kaks rahvusvahelist vahistamisorderit, keelduvad ka Senegali võimud teda prantslastele välja andmast.

Tänasel kohtuistungil küsib Papa Massata Diacki advokaat Antoine Beauquier väidetavalt järjekordset istungi edasilükkamist, kuna Diack juuniori kaks ülejäänud advokaati ei saa reisipiirangute tõttu Dakarist Prantsusmaale sõita.

Sama kaasuse raames süüdistatakse rahapesus ja altkäemaksu võtmises ka kahte venelast - endist Venemaa kergejõustikuliidu juhti ja IAAF-i varahoidjat Valentin Balahhnitševit ja Venemaa pikamaajooksu peatreenerit Aleksei Melnikovi. Neid mehi samuti täna kohtusse oodata pole, kuigi ka nende kohta on väljastatud rahvusvaheline vahistamisorder.