Saetha näol on tegemist tipptasemel määrdemeistriga, kes on aastaid tiirutanud murdmaasuusatamise MK-sarjas, tippvõistlustel ja olümpial. Ta elab Tallinnas koos oma eestlannast abikaasa ja lapsega ning töötab määrdefirma Swix heaks koos endise Eesti koondise hooldemehe Mihhail Lukertšenkoga.

"Pärast suusahooaega on mul puhkus olnud. See fakt kombineerituna reisipiirangutega annab mulle sel kevadel hea võimaluse kõvasti trenni teha. Kuna ühtegi traditsioonilist jooksu pole toimunud, oli lahe võtta osa virtuaaljooksust," rääkis Saetha.

Eesti rahvaspordiüritustel on Saetha sage külaline. Eelmisel aastal näiteks Tallinna maratonil ja Rimi Juunijooksul, 2018. aastal Viljandi järve jooksul ja Haanja maratonil, 2016. aastal Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksul. 2015. aastal võis teda kohata koguni seitsmel rahvajooksul ja suusamaratonil. Oma esimese võistluse Eestis tegi ta Jaansoni sillajooksul 2011. aastal.

"Sel ajal elasime me veel Norras, kuid käisime ka Eestit külastamas. Kolisime Eestisse alaliselt 2013. aastal," sõnas 38-aastane Saethe. "Jooksu- ja suusavõistlused on hea viis riiki avastada, saada uusi sõpru ja treeninguks motivatsiooni üleval hoida."

Teise koha sai tänavusel Harku järve jooksul Aaro Tiiksaar ajaga 21.25. Kolmas oli Viljar Vallimäe ajaga 22.25. Naistest tegi parima tulemuse üldarvestuses 12. kohale tulnud Kadiliis Kuiv (24.56).

Märt Avandi, kelle sooritusele eelmisel nädalal ka Delfi kaasa elas, sai ajaga 28.30 M35-49 vanuseklassis 39. koha.