19-aastast Selesit rünnati selja tagant puhkepausi ajal enne pooltevahetust. Televisiooni otseülekandes näidati parasjagu statistikat ning kuulda on vaid Selesi karjet. Seejärel võis näha juba esimestes ridades istunud meesterahvaid ründajat kägistusvõttega maha surumas ning meelemärkust kaotavat Selesit väljakul seljast kinni hoidmas.

"Kui poleks olnud noarünnakut, räägiksime me Monicast kui mängijast, kellel on Margaret Courti ja Steffi Grafi ees enim suure slämmi tiitleid," ütles 2013. aastal juhtunule tagasi vaadates Martina Navratilova.

Intsident juhtus Hamburgi turniiri veerandfinaalis. Ründajaks oli 38-aastane vaimuhaige sakslane. Seles ei pidanud kaua haiglas olema, kuid jäi juhtunust saadud vaimsete haavade tõttu tenniseplatsilt kõrvale tervelt kaheks aastaks.

Ründaja tunnistas, et tahtis Selesit vigastades sakslannat Steffi Grafi tagasi maailma esireketi kohale aidata. Tol hetkel hoidis seda positsiooni just Seles, kes oli trooni Grafilt üle võtnud 1991. aasta märtsis. Graf tõusis tagasi esireketiks 1993. aasta juunis.

Ründaja sai kaheaastase tingimisi vanglakaristuse. Seles oli kohtuotsuses šokeeritud ja pettunud.

"Murduosa sekundi jooksul muutus minu isiksus igaveseks," kirjutas üheksakordne suure slämmi tšempion oma 2009. aastal ilmunud autobiograafias.

Tollest päevast alates on kõikidel tenniseturniiridel ranged turvameetmed - turvamehed katsuvad läbi nii pealtvaatajad kui ka mängijad.

Enne saatuslikku rünnakut oli Seles võitnud järjest 22 üksikmängu tiitlit ning kirjutanud enda nimele kaheksa suure slämmi võitu. Pärast noarünnakut suutis ta võita veel vaid ühe slämmiturniiri, 1996. aasta Australian Openi.

Tänaseks 46-aastane Seles elab Floridas koos oma miljardärist abikaasa Tom Golisanoga (78).