Austerlane tuli judos olümpiavõitjaks 1984. ja 1988. aastal. Pärast sportlaskarjääri lõppu alustas mees tööd treenerina. Austerlane mõisteti Viini ringkonnakohtu poolt süüdi juba mullu detsembris, kuid Seisenbacher eitas kõiki süüdistusi ja kaebas otsuse edasi. Austria ülemkohus otsustas nüüd esialgse otsusse jõusse jätta.

Süüdistuste kohaselt kasutas Seisenbacher 1990ndate aastate lõpus ja 2000ndate alguses treenerina ära kaht alaealist juhendatavat. Üks tüdruk oli väärkohtlemise alguses kõigest 9 aasta vanune ning ärakasutamine kestis koguni viis aastat. Teine Seisenbacheri ohver oli väärkohtlemise ajal 13-aastane. Kohtus andis treeneri vastu tunnistusi veel üks naine, kelle sõnul proovis treener teda ühe puhkuse ajal ahistada. Austerlanna oli toona 16-aastane.

Seisenbacheri vastu alustati uurimist juba 2014. aastal ning esimesed kohtuistungid pidid algama 2016. aasta detsembris. Enne kohtutee algust põgenes kahekordne olümpiavõitja aga riigist. Vahepeal Gruusiasse jõudnud austerlane püüti lõpuks kinni 2017. aasta septembris Ukrainas, kus ta saadeti tagasi kodumaale.

Lisaks sportlasena oli austerlane edukas ka treenerina. Endine Gruusia ja Aserbaidžaani judokoondise juhendaja tüüris Gruusia judokad kahel korral Euroopa meistriks, korra olümpiavõitjaks ning MM-il pronksile.