Oksanen reisis eelmisel teisipäeval Kanadasse Quebeci MK-etapile, kus sai järgmisel päeval teada enda kokkupuutest Covid-19 viirusse nakatunud isikuga. Seejärel isoleeris treener end ülejäänud koondisest ja andis laupäeval analüüsi, mis osutus positiivseks.

"Kolmapäeva hommikul sain Kanadas kohaliku aja järgi ärgates kõnesid ja sõnumeid Soomest. Pulmas, mida olin enne ärasõitu nädalavahetusel külastanud, oli olnud inimene, kes jäi pärast pulmi haigeks. Teda oli testitud ja Covid-19 analüüsi tulemus oli positiivne," rääkis Oksanen, kirjutab Ilta-Sanomat.

"Kui mind sellest teavitati, isoleerisin end kohe meeskonnast ja teistest inimestest. Ma polnud terviseameti kriteeriumite järgi haigega tihedalt kokku puutunud, kuid jätkasin karantiini ning otsisime koondise arstiga Kanada võimude ja võistluste korraldajate kaudu võimalust koroonatesti tegemiseks," jätkas treener.

Oksanenil enne riigist lahkuda ei lasta, kui ta on Kanada võimudele andnud kaks negatiivset testi.

Olukorra muudab eriti kurbnaljakaks asjaolu, et soomlastel Quebecis võistelda ei õnnestunudki, sest rahvusvaheline suusaliit (FIS) otsustas viimasel hetkel MK-etapi ära jätta.