„Võiks olla nii, et EM-ile pääseja otsustab Eesti ja Makedoonia vaheliste mängude punktide vahe. Aga usun, et ühest võidust ei piisa, sest Itaalia mängib suurt rolli, sest nad on korraldajana juba automaatselt finaalturniiril. Me ei tea, kas nad vahetavad järgmistes akendes koosseisu või mitte. Kahest võidust võiks juba piisata,“ sõnas Todorov ülitähtsa kohtumise eelõhtul. B-grupi favoriit on Venemaa. Kolmest pretendendist pääsevad 2021. aasta EM-ile kaks.

Sarnaselt Eestile on Põhja-Makedoonial käimas põlvkondade vahetus. Todorovi sõnul on suurem osa koondisesse valitud mängijaid debütandid.

Todorov ei salanud, et võidukohustus võib makedoonlastele pinge peale panna. „Alustame võimalikest kõige tähtsama kohtumisega, sest see võib lõpuks otsustavaks saada. Oleksin soovinud, et esimene mäng oleks olnud Eestis. Aga loos oli selline, mis teha,“ rääkis ta.

Samas oli makedoonlastel ka õnne, sest koondislaste koduklubide kohtumised jooksid nii hästi kokku, et võistkond sai kokku tulla juba eelmise nädala keskel. Kohaliku liiga tiimiga õnnestus pidada ka treeningmäng.

„Aga mida uut saab mängijatele seitsme päevaga õpetada? Me ju ei tunne teid ja teie ei tunne ka meid. Individuaalselt tean siiski Eesti mängijate kohta palju, aga mitte selle kohta, kuidas nad tiimina koos tegutsevad. Hakkasin juba alates detsembrist jälgima VTB Ühisliiga ja Itaalia liigasid. Vaatasin ka palju mänge, mida Jukka Toijala pidas Bukaresti Steaua peatreenerina (Todorov ja Toijala tutvusid just Rumeenias, Todorov juhendab sealset Craiova satsi – A.K.) ja Poolas. Olen kindel, et ta on vaadanud ka minu mänge. Päeva lõpus on meil plaan, mis lähtub oletustest,“ lausus Todorov.

2017. aastal võitis Eesti toona lihtsalt Makedoonia nime kandnud meeskonda nii võõrsil kui ka kodus. Todorov ei pidanud seda aastat Makedoonia korvpalli kõige madalamaks punktis, aga andis märku, et tänu uuele põlvkonnale sihitakse nüüd taas kõrgesse mängu jõudmist.

Todorov loodab seekord rohkem publiku toele. 2017. aastal tuli Skopjes mängu vaatama vaid 500 inimest, nüüd loodetakse saali meelitada 3000-4000 pealtvaatajat. Boris Trajkovski halli mahutavus on 6500.

Põhja-Makedoonia – Eesti matš algab homme Eesti aja järgi kell 21.15.