Kläbo avaldas lootust, et saab võistlusrajale naasta 15.-16. veebruaril Östersundis algaval Ski Touril. Sõrmevigastuse kohta teatas norralane sotsiaalmeedias napisõnaliselt, et tal juhtus väike õnnetus.

Ka Norra suusaliit ei täpsustanud, kuidas Kläbo vigastada sai. "Johannesel on sõrmes väike luumõra ning ta treenib Faluni etapi ajal kodus. Me usume, et Ski Touriks on ta paranenud," selgitas Norra suusakoondise meditsiinidirektor Øystein Andersen NRK-le.

Õhtul avalikustas Kläbo oma videoblogis, kuidas see õnnetus juhtus. Nimelt oli ta nädalavahetusel koos kolme sõbraga läinud välja vaba aega veetma ning otsustanud võistelda poksimasinal. Paraku tegi ta teisel katsel nii ebaõnnestunud löögi, et käsi libiselt selle kõrval olnud rauast aparaadi vastu.

"Kuna ma tahan igal võistlusel võita, siis ma lõin maksimaalselt kõvasti. Avalöögi järel olingi liider ja väga rahul. Seejärel otsustasime uuesti lüüa. Ainus probleem oli, et poksimasina kõrval oli teine masin, mis oli rauast. Kui ma lõin, libises mu käsi täie jõuga vastu seda. Teadsin koheselt, et asi pole üldse hea ja kartsin, et murdsin sõrme," meenutas Kläbo.

Norrakas lisas, et läheb 13. veebruaril uuesti arsti juurde uuringutele.