Rahvusvaheline suusaliit (FIS) teatas jaanuari alguses, et uurimine Mati Alaveri, Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu kohta on jõudnud lõpule ning neile määratud nelja-aastased keelud dopingureeglite rikkumise eest jäävad jõusse. Otsust oli võimalik rahvusvahelisse spordiarbitraaži 21 päeva jooksul edasi kaevata. Tärmin möödus üle-eelmisel nädalal, ometi ei ole Eesti Antidopingul endiselt infot, kas keegi seda ka tegi.

„Kirjutasin FIS-i dopingupealikule eelmisel nädalal ja palusin kinnitust, kas otsused on jõustunud,” rääkis Eesti Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe. „Minu teada neil selle otsuse tegemise kohta pretensioone ei olnud, aga iial ei tea. Ja kaks otsust on veel tegemata. Vähemalt minuni ei ole jõudnud otsused Algo Kärbi ja Andrus Veerpalu kohta.”

Mis saab lõpliku süü korral tulemustest? Kas need kustutatakse? Mis ajast alates? Kas võidetud Eesti meistrivõistluste medalid jagatakse ringi? Kas sportlasi ähvardab toetuste tagasimaksmine? Kas Andrus Veerpalu olümpiavõitja pension satub löögi alla (seda hakatakse maksma 10 aastat enne ametlikku pensioniiga, olümpiavõitja pension on praegu 1397 eurot kuus – M. R.)