Tallinnas Tallinki tennisekeskuses toimuva Euro-Aafrika tsooni I grupi avamängus tuli Jelena Malõginal (WTA 553.) tunnistada Valentini Grammatikopoulou nappi 6:4, 4:6, 7:6 (8) paremust. Otsustavas setis mängis Eesti koondise teine number maha 5:2 eduseisu ning kiires lõppmängus oli tal kasutada kaks matšpalli. Kreeklanna aga vormistas head võrgumängu näidates võiduks oma kolmanda matšpalli.

Ootamatult raskeks kujunes mängu algus ka Anett kontaveidile (WTA 22.), kes kaotas maailma 248. reketile Despina Papamichailile avaseti 3:6. Seejärel aga Kontaveidi mäng paranes ning kaks järgmist setti kallutas kodupubliku suurlootus juba enda kasuks 6:3, 6:0. Lisaks mängutaseme langusele kulus kreeklannal palju auru kohtunikuga vaidlemisele.

Otsustavaks paarismänguks panid mõlemad koondised välja oma parima koosseisu ehk juba väljakul käinud mängijad. Kohtumine algas vastastikuste servimurretega ning kulges avasetis tasavägiselt kuni kreeklannade 4:3 eduseisuni, mil eestlannad oma pallingu loovutasid ja seti 3:6 kaotasid. Teist setti õnnestus Eestil 3:0 ja 4:1 juhtima minna, kuid seitsmendas geimis tegid kreeklannad servimurde tagasi ning viigistasid enda servi hoides 4:4. Kaks järgmist geimi kuulusid taas Kontaveidile ja Malõginale, sett 6:4.

Otsustavas setis haarasid kreeklannad 4:1 algedu. Seejärel õnnestus Eestil üks kahest servimurdest tagasi teha ja vahet 4:2-ni vähendada. Oma servi aga paraku enam hoida ei suudetud ja nii kuulus otsustav sett seisuga 6:2 kreeklannadele.

Homme on Eesti naiskonna vastaseks Tallinnasse kõige tugevama koosseisuga tulnud Itaalia (algus kell 16), reedel mängitakse viimases alagrupikohtumises Austriaga. Täna sai Itaalia Austria üle 3:0 seljavõidu. Laupäevasele play-off kohtumisele pääsevad alagrupi kaks paremat.