Real on üritanud Bale'ist lahti saada juba mõnda aega, kuid seni ei ole ääreründaja eest ühtegi mõistlikku pakkumist tehtud.

Real ostis Bale'i 2013. aastal Tottenhamist 100 miljoni euro eest. Praeguseks ei ole Bale Madridis enam heas kirjas ja klubi peatreener Zinedine Zidane sooviks temast vabaneda. Suvel räägiti Bale'i võimalikust siirdumisest Hiina kõrgliigasse, kuid sellest ei saanud asja.

Nüüd on tõusnud päevakorda Bale'i naasmine Londonisse ja selle projekti eestvedajaks pidi olema Tottenhami peatreener Jose Mourinho. Läbirääkimistel on aga mitu takistust. Esiteks üleminekusumma ning teiseks Bale'i palk. Väidetavalt peaks Real Bale'ist loobuma sisuliselt poolmuidu (10-20 miljonit eurot) ning Bale peaks kõvasti alla tulema oma 600 000 euro suuruses nädalapalgas.

Bale'i agent Jonathan Barnett on igaljuhul välistanud võimaliku laenutehingu. Väidetavalt ei ole Walesi koondislane aga nõus ka palgakärpega ning ta on valmis Realis lepingu lõpuni lihtsalt pingil istuma. Bale'i kontraht Madridi suurklubiga kestab 2022. aasta suveni.