Mercedese emafirma Daimleri juhtkond koguneb kahe nädala pärast ja seal tehakse ka otsus, kas lahkuda tänavuse hooaja järel vormel-1 sarjast, kirjutab RacFans.

RaceFans'i ja Autocar'i väljaannete ühises uurimises selgus, et nimetatud kohtumine leiab aset 12. veebruaril. Mercedese praegune leping vormel-1 sarjaga lõppeb samuti käimasoleva aasta lõpuni.

Mercedese vormel-1 tiim on olnud ülimalt edukas, kuid lahkumise põhjused on mujal. Nimelt peab Daimler tegema suuri kärpeid, kuna eelmisel aastal vähenes firma kasum mitme miljardi euro võrra. Lisaks plaanitakse koondada 10 000 töötajat.

Kümme aastat tagasi vormel-1 karusselliga liitunud Mercedes on kuninglikus sarjas kihutamisele kulutanud miljardeid ning alates 2014. aastast on võistlussarjas domineeritud.

Kui Mercedese tiim peaks lahkuma, siis mootoritootjana jäädakse sarja edasi. Mootoritootjana on sarjas oldud alates 1994. aastast. Juba praegu on neil lepingud 2021. aastaks McLareni ja Williamsiga.

Seega saavad taas hoogu juurde kuulujutud, et Mercedese eispiloot Lewis Hamilton siirdub 2021. aastaks Ferrarisse, kus ta hakkaks koos sõitma Charles Leclerciga.