17-aastlane eestlanna oli mõned tunnid enne jõuproovi algust heas tujus.

"Viimasel treeningul oli hoogu juba rohkem. Samas ei saa öelda, et väga palju oli, aga vähemalt mingid trikid sain ära teha. See oli väga mõnus," rääkis mullu pronksi võitnud eestlanna.

Oma Big Airi sõjaplaani ei soovinud Sildaru avaldada. "Las see jääb saladuseks. Mitte, et ma midagi eriti plaaniksin, aga ei hakka midagi lubama. Vaatame jooksvalt, kuidas läheb. Ma arvan, et midagi väga üllatavat ei tule. Ja kui tuleb, siis on äge."

Võrreldes konkurentidega võivad Sildarul jalad pisut kangemad olla, sest poolteist tundi enne võistlust läheb ta rennisõidu treeningule. Seal saab ta olla pool tundi, sest siis on vaja juba Big Airi soojendusel kohal olla.

"Eks ikka väsitab, aga ma arvan, et mul on vaja veel võimalikult rennisõitu harjutada. Enne rennisõidu finaali on ainult 45 minutit soojenduseks, pean kuskilt lisaaega võtma, et kava lukku saada," selgitas ta.

Neljapäeval ütles Sildaru, et üks võimalus on teha trikke neljas erinevas suunas: nii nägu kui ka selg ees vasakule ja paremale. Et kohtunikud hindavad mitmekülgsust, võib see eestlannale medalivõimaluse anda. Veel nädal enne X-mänge tundus, et poodiumile kerkimine võrduks üllatusega, sest konkurendid panustavad erinevalt Sildarust kahekordsetele saltodele.

Tänavustel X-mängudel punkte ei jagata, kohtunikud panevad sportlased üldmulje põhjal pingeritta.

Big Airis on Sildaru konkurendid täpselt samad nagu pühapäeval pargisõiduski. Nad on: Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Johanne Killi (Norra), Tess Ledeux (Prantsusmaa), Megan Oldham (Kanada), Giulia Tanno (Šveits), Maggie Voisin (USA).

Kõigi Kelly Sildaru võistluste otsepilti näeb Delfi TV-s. Lisaks Big Airile näitame ööl vastu pühapäeva kell 3.30 rennisõitu, pühapäeval kell 21 on kavas pargisõit.

Kohaliku aja järgi reede pärastlõunal tegi Sildaru eelviimase pargisõidutreeningu.