"Oleme siis hetkel Viinis koos Kaupo Liivaga omandamas kõrgeimat treenerilitsentsi, mida Euroopas võimalik saada on. Üllatusena tuli mulle fakt, et siin on veel nooremaid treenereid, kui ma ise olen (Jarno Nurm on 27-aastane - toim.)," rääkis Viimsi treener. "Suurima mulje on hetkel jätnud Islandi koondise spordipsühholoogi kursus. Õppisime palju nii-öelda viikingite mentaliteedist ja kuidas nii väike rahvas suudab spordis suuri tegusid korda saata."

1. vahegrupist pääsesid poolfinaalidesse Hispaania ja Horvaatia, kes mõlemad marssisid turniiril võidult võidule. Omavahelises mängus leppisid võistkonnad viigiga ning parema väravatevahega pääsesid siit esimese asetusega hispaanlased. Sakslased lõpetasid kolmandana ning nemad peavad leppima 5.-6. koha mänguga. Austria, Valgevene ning Tšehhi jaoks lõppesid võistlused selles faasis.

"Favoriidiks pean Hispaaniat, kuid isiklikult hoian pöialt rohkem Horvaatiale. Hispaanlaste pikk pink annab neile siiski suurima eelise. Horvaatia ja Norra suurimad staarid pole eriti palju puhata saanud," kommenteeris Nurm turniiri edasist käiku. "Üldiselt on turniiril käsipalli kvaliteet ikka väga kõva. Liiga keerulisi liikumisi ja elemente ei tehta. Tippude ja tagumiste vahe tuleb just väikestes nüanssides. Ehk enim üllatas mind fakt, et kuigi käsipall on kiiremaks läinud, siis üks-ühe vastu kiirrünnakute arv on vähenenud."

Teises vahegrupis olid seisud viimase päevani võrdsemad. Norra, kes on siiani turniiril ainuke võistkond, kes on alistanud kõik vastased, liikus kindlalt esimese asetusega poolfinaalidesse. Kusjuures norrakate jaoks on tegemist neljanda suurturniiriga järjest, kus jõutakse poolfinaalidesse. Eriti märkimisväärseks teeb selle asjaolu, et enne seda ei olnud nad kunagi nii kaugele jõudnud.

Teisele kohale aga peeti põnevad lahingud, kust lõpuks väljus võitjana Sloveenia. Ungari, kellel oli enne viimast vooru veel võimalus päästa poolfinaalidesse, pidi lõpuks leppima viienda kohaga. Alagrupis lõpetas kolmanda kohaga võistluste suurim üllataja Portugal, kelle jaoks see oli nende parim koht läbi aegade ning selle tulemusega kindlustasid mehed omale ka koha olümpia kvalifikatsioonis. Rootsi lõpetas turniiri kodupubliku kurvastuseks alagrupis neljandal kohal ning viimaseks jäi Island.

"Koolitusel tutvusime paljude erinevate Euroopa käsipalliakadeemiatega. Sarnast süsteemi tahaks ka Eestis näha. Minu meelest ei ole me täielikult ära kasutanud Audentese potentsiaali," vastas Jarno Nurm küsimusele, et mida koolituselt kodumaale kaasa saab võtta. "Holland on näiteks suutnud väikeste muutustega tõsta naiste koondise maailmameistriks ja nüüd olid ka mehed Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Loodetavasti suudame siit saadud kogemuse Eesti käsipalli jaoks ära kasutada."

Väravateviskajate ja resultatiivsete söötude tabelit juhib norrakas Sander Sagosen (vastavalt 51 ja 39), mis tähendab, et mees on olnud osaline pea pooltes oma võistkonna tabamustes. Parima tõrjeprotsendiga väravavaht turniiril on olnud Bosnia ja Hertsegoviina Nebojsa Grahovac, kel on see näitaja 40. Alles jäänud tiimidest on parimat mängu näidanud Hispaania Gonzalo Perez De Vargas (35%). Võistluste tugevaima tabamuse eest on siiani vastutanud Makedoonia Filip Taleski, kelle viske kiiruseks mõõdeti 141 kilomeetrit tunnis.

Poolfinaalid, kus lähevad vastamisi Norra - Horvaatia ja Hispaania - Sloveenia, toimuvad reedel, 24. jaanuaril ning võitjad selgitatakse pühapäeval Stockholmis pea 30-tuhandelise publiku ees.