Avasetis sai näha nelja servimurret. Kõigepealt pääses 2:1 juhtima Krejcikova, millele aga Kanepi kohe omapoolse murdega vastas, tehes seisuks 2:2. Tšehhitar võitis 4:4 seisult taas eestlanna pallingu ja asus servima seti võidule. Maratoniks kujunenud geimi, kus vahepeal oli Krejcikoval kasutada kaks settpalli, suutis Kanepi siiski enda kasuks kangutada, kasutades ära kuuenda (!) murdepalli.

6:5 seisul oli eestlannal endal kaks settpalli kasutada, aga kumbagi ta realiseerida ei suutnud. Krejcikova tuli raskest seisust välja ja viis avaseti kiiresse lõppmängu, mille ta võitis 7:3.

Teine sett kuulus juba kindlalt Kanepile. Eestlanna murdis kahel korral Krejcikova pallingu ja võitis 37 minutit kestnud teise seti 6:2.

Sarnaselt teisele setile alusta Kanepi ka kolmandat servimurdega. Vastasel oli aga vastus olemas, viigistades seisu 1:1 peale. Otsustava murde tegi Krejcikova kolmanda seti kuuendas geimis. Edu 24-aastane tennisist enam käest ei andnud ja võitis lõpuks seti 6:3. Kokku kestis kolmesetiline lahing kaks tundi ja 30 minutit.

Mõlemad tennisistid said kirja kuus serviässa, topeltvigu tegi eestlanna kaks, tšehhitar kolm. Äralööke tegi Kanepi 36 vastase 44 vastu. Lihtvigu kogunes eestlanna kontole 36, vastasele 39.

Järgmises ringis ootab Krecjikovat ees Jekaterina Alexandrovaga (WTA 28.), kes oli 6:4, 4;6, 6:2 parem Jil Beilen Teichmannist (WTA 68.).

Kui Kanepi pääses põhiturniirile otse, siis 24-aastane tšehhitar pidi läbima kvalifikatsiooni. Kanepi ja Krejcikova vaheline kohtumine on viienda väljaku teine matš ning peaks algama Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva kella 3 ja 4 vahel. Siiski pole välistatud ka mängu edasilükkamine, sest Melbourne'is on kogu esmaspäeva jooksul suur vihmavõimalus.

Kanepi ja Krejcikova pole varasemalt omavahel mänginud.

Võidu korral võib Kanepi teises ringis vastamisi minna 25. paigutusega venelanna Jekaterina Aleksandrovaga, kes kohtub esimeses ringis šveitslanna Jil Teichmanniga (WTA 67.).

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 29.) läheb aasta esimesel suure slämmi tenniseturniiril ehk Austraalia lahtistel meistrivõistlustel loosi tahtel avaringis vastamisi austraallanna Astra Sharmaga (WTA 110.) Kontaveiti kohtumine peetakse ööl vastu teisipäeva.