"Tänavu aprillis peatas Ott Tänak liikluse. Sõna otseses mõttes. Ta sõitis Toyota Yarise WRC-masinaga läbi Tallinna politsei eskordi saatel," alustab Autosport Tänaku aasta kirjeldamist. "Kogu Eesti oli tänavatel väljas, kõigil olid käes nutitelefonid, et filmida meest, kes liikus oma filmi esilinatusele."

"Filmi tegijad on ilmselt ahastuses. Kui nad oleksid ainult "Ott Tänak: The Movie" planeerinud tänavuseks aastaks, oleksid nad saanud sellise Hollywoodi lõpu, mida nad tahtsid. Tegelikult film ei vajagi seda tiitlit, sest tegu on niigi Ameerika mägedega ja tõelise põnevikuga isegi ilma võiduka lõputa."

"Tänak oli eelmisel aastal WRC-sarja kiireim mees," jätkab Autosport iseloomustamist. "Ta võitis rohkem kiiruskatseid kui keegi teine. Tänavu tegi ta seda kõike samamoodi, aga veelgi otsustavamalt. Sel korral viis ta oma töö lõpuni ja seda veel üheetapilise varuga. Kui poleks olnud elektroonilisi muresid ega probleeme roolivõimuga, poleks ilmselt tiitliheitlus isegi Hispaaniani kestnud."

Veel tuuakse välja, et on raske meenutada ühtegi suuremat viga, mida Tänak üldse teinud oleks tänavu võistlustules. Selle taseme, mida ta 2018. aastal otsis, tänavu ta lõpuks leidis. Autosport kirjeldab, kuidas Tänak lihtsalt oli tänavuse hooaja valitseja igas aspektis.

"Selleks, et näha tema taset, tuleb vaadata Kataloonia ralli punktikatset, mille lõpus ta maailmameistriks krooniti. Tal ei olnud vaja seda võita, aga ta tegi seda ja mitte lihtsalt niisama, vaid jättes kõik enda selja taha. Sebastien Loeb? Ta ei ole kohe kindlasti aeglane mees asfaldil, aga Tänak edestas teda ühe miili peale sekundiga - seda katsel, mida tal polnud vaja võita. See ei olnud võiduparaad, vaid tõeline jõudemonstratsioon."

Saarlase arvele jäi tänavu kuus etapivõitu, üheksa poodiumikohta, 73 kiiruskatse võitu ja 263 MM-sarja punkti.

Tänaku ees nimetati maailma parimaks võidusõitjaks tänavu F1-s kuuenda MM-tiitli kindlustanud Lewis Hamiltoni. Teise koha pälvis Hamiltoni rivaal Max Verstappen, kes saavutas vormel-1 üldarvestuses kolmanda koha. Tänaku konkurent Sebastien Ogier teenis seitsmenda koha.

Tänaku jaoks oli see parim koht maineka väljaande edetabelis. Esmakordselt pääses ta esikümnesse mullu, kui pälvis neljanda koha.

2019. aasta esikümme:

1. Lewis Hamilton (F1 maailmameister)

2. Max Verstappen (F1-sarja kolmas koht)

3. Ott Tänak (WRC-sarja maailmameister)

4. Charles Leclerc (Ferrari debüüthooajal F1-sarja neljas koht)

5. Carlos Sainz jr (F1-sarja kuues koht)

6. Alexander Rossi (IndiCar sarja kolmas koht)

7. Sebastien Ogier (WRC-sarja kolmas koht)

8. Rene Rast (DTM-sarja meister)

9. Mike Conway (WEC-sarja teine koht, Le Mans'i teine koht)

10. Jean-Eric Vergne (vormel-E sarja maailmameister, kes kaitses tiitlit)