N'Gapeth vahistati esmaspäeva hommikul Brasiilias Belo Horizonte linnas. Prantslane oli koos klubiga Brasiilias, kus toimus võrkpalliklubide MM. Turniiril kolmanda koha teeninud Zeniti mängumehed otsustasid tulemust linna peale tähistama minna.

Kohaliku politsei poolt väljastatud toimiku teatel süüdistas 29-aastane naisterahvas N'Gapethi selles, et prantslane andis laksu naise tagumikule. Mängumees tunnistas vahejuhtumi üles, aga lisas, et oli naise ühe enda tuttavaga segamini ajanud.

N'Gapeth vabandas vahejuhtumi tõttu naise ja tema poiss-sõbra ees, kes aga tema vabandust vastu ei võtnud ning politsei otsustas võrkpalluri arreteerida. Kaazani Zenit ise Brasiilia meediale vahejuhtumit kommenteerida ei soovinud.

N'Gapeth on sattunud seadusega pahuksisse varemgi. 2010. aastal visati andekas noormängija distsipliinirikkumise eest mõneks ajaks koondisest välja. 2014. aasta sügisel osales ta ööklubis kakluses ja talle määrati tingimisi kolmekuuline vanglakaristus. Vahetult pärast suvel maailmaliiga võitmist ja turniiri parima mängija tiitli pälvimist jõudis N’Gapeth uuesti rambivalgusse, sest ründas rongijaamas piletikontrolöri.