C-grupis, kuhu kuulub ka Eesti, peeti täna kaks kohtumist. Saksamaa võõrustas Valgevenet ja Holland sõitis külla Põhja-Iirimaale.

Saksamaa sai Valgevene üle kindla 4:0 võidu, mis ühtlasi kindlustas neile edasipääsu EM-ile. Sakslastele tõid võidu Toni Kroosi (2), Matthias Ginteri ja Leon Goretzka tabamused.

Holland leppis võõrsil Põhja-Iirimaaga väravateta viiki, millest piisas, et edasipääs tagada. Põhja-Iirimaale, kes vajas võitu, et lootusi elus hoida, tegi viigi eriti valusaks asjaolu, et 32. minutil eksis Steven Davis penaltil.

EM-ile kindlustas koha ka mullune MM-i finalist Horvaatia, kui kodus alistati vähemuses lõpetanud Slovakkia 3:1. Robert Bozeniki värav viis külalised juhtima, aga Nikola Vlasici, Bruno Petkovici ja Ivan Perisici väravad kindlustasid võidu võõrustajatele.

E-grupis käib tihe võitlus teise koha nimel. Ungari hoiab 12 silmaga teist kohta. Wales, kes täna alistas 2:0 Aserbaidžaani, jääb Ungarist maha ühe punktiga. Omakorda ühe punktiga on Walesist maas Slovakkia.

I-grupis sai kindla võidu liider Belgia, kui võõrsil võeti 4:1 võit Venemaa üle. Belglaste eest oli kahel korral täpne Eden Hazard, ühe värava lõi ka tema noorem vend Thorgan. Neljanda tabamuse sai kirja Romelu Lukaku.

Samas grupis said täna võidurõõmu veel maitsta Šotimaa ja Kasahstan. Šotlased alistasid 2:1 Küprose, Kasahstan oli 3:1 parem San Marinost.

I-grupis on kõik selge, EM-ile pääsevad Belgia ja Venemaa.

G-grupis on nüüdseks samuti mõlemad edasipääsejad selgunud. Juba grupi võidu kindlustanud Poola oli võõrsil 2:1 parem Iisraelist. Teise koha tagas endale Austria, kui kodus alistati 2:1 Põhja-Makedoonia.

Ühtlasi jätkus Läti kurb seeria, kui meie lõunanaabrid jäid võõrsil 0:1 alla Sloveeniale. Läti on seega käimasolevas EM-valiksarjas kaotanud kõik üheksa kohtumist.