Marcus Berg viis 50. minutil rootslased kodupubliku rõõmuks juhtima, kuid viimasel mänguminutil päästis Rodrigo Moreno nurgalöögi järel hispaanlastele viigi, mis tähendas ühtlasi pääset EMile.

Rootslased juubeldavad

Hispaanlaste teenitud magusat viigipunkti jäi varjutama väravavahi David De Gea vigastus - Manchester Unitedi puurivaht tuli teise poolaja keskel välja vahetada.

Teises selle grupi tähtsas kohtumises tegid Rumeenia ja Norra 1:1 viigi. Kaks vooru enne valiksarja lõppu on Hispaanial 20, Rootsil 15, Rumeenial 14 ja Norral 11 punkti.

D-alagrupis sai üliolulise võidu Šveits, kes mängis Genfis üle liidermeeskonna Iirimaa 2:0. Väravad lõid 16. minutil Haris Seferovic ja lisaminutitel omaväravaga patustanud Shane Duffy.

Taanil ja Iirimaal on nüüd võrdselt 12 ning Šveitsil 11 punkti. Kui iirlastel on pidada vaid üks kohtumine - kodus Taaniga -, siis taanlastel ja šveitslastel on ees veel kaks mängu.

G-alagrupi tänases ainsas mängus kaotas Läti võõrsil Iisraelile 1:3 ja jätkab kaheksa vooru järel punktita. Tabeli tipus on Poola 19 ja Austria 16 punktiga.

J-alagrupis võitis liider Itaalia Liechtensteini 5:0. Teisele kohale tegi kõva avalduse Soome, alistades Armeenia 3:0.

24 punkti kogunud Itaaliale järgnevad Soome 15 ning Bosnia ja Hertsegoviina ja Armeenia 10 silmaga. Kuna soomlastel jääb veel mängida ka Liechtensteiniga, kuulub selle grupi teine EM-pääse ilmselt just neile.